Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης υλοποιεί για δεύτερη φορά την εκπαιδευτική δράση «Πλανητάριο».

Μετά από απαίτηση πολλών σχολικών μονάδων και συμπολιτών μας, που δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του “Κινητού Πλανητάριου Starlab” στην πρώτη του επίσκεψη στο μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης (Μ.Φ.Ι.Α.) ανακοινώνει την εκ νέου φιλοξενία του.

Περιγραφή δράσης: Έχοντας την πρότερη εμπειρία, επαναπροσδιορίστηκαν οι στόχοι και σχεδιάστηκε μια εκπαιδευτική δράση η οποία περιλαμβάνει τη μοναδική εμπειρία ενός πραγματικού πλανητάριου μέσα στο θόλο, όπου οι μαθητές κάνουν ένα μοναδικό ταξίδι στο διάστημα, βλέπουν τα αστέρια και τους πλανήτες όπως φαίνονται σε σκοτεινό ουρανό, μαθαίνουν για τους μύθους των αστεριών και τις ιστορίες που τα συνδέουν. Επιπρόσθετα η εκπαιδευτική δράση υποστηρίζεται και ολοκληρώνεται με την υλοποίηση οργανωμένης δραστηριότητας προκειμένου οι μαθητές να αποτυπώσουν και να οικοδομήσουν την δική τους εικόνα για τους πλανήτες, τους αστερισμούς και το διάστημα.

Η δράση κάθε φορά διαμορφώνεται με τις μαθησιακές ανάγκες καθώς και τα αναπτυξιακά και γνωστικά χαρακτηριστικά κάθε ηλικιακής ομάδας.

Ομάδα στόχου: Η εκπαιδευτική δράση προτείνεται για τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Διάρκεια δράσης: 1 ώρα και 30 λεπτά.

Ημερομηνίες υλοποίησης της εκπαιδευτικής δράσης: 1 – 17 Μαρτίου 2017.

Δηλώσεις συμμετοχής: Προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση, επικοινωνήστε με την γραμματεία του Μ.Φ.Ι.Α. στο 25510-80204 (κα Χριστίνα Αποστόλου).

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: 3 ευρώ

Οπτικοακουστικό πρόγραμμα: Το οπτικοακουστικό μέρος του προγράμματος υποστηρίζει με αφήγηση και συζήτηση η κα Χριστίνα Αποστόλου.

Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης: Έφη Ανδρεάδου, εκπαιδευτικός παιδιών προσχολικής ηλικίας με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην άτυπη εκπαίδευση, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μ.Φ.Ι.Α.

Πηγή:
Alexandroupoli Online

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ