Με μια κίνηση που δεν συνηθίζεται για τις κοινοβουλευτικές πρακτικές, η Υπουργός Παιδείας κ. δεν θα απαντήσει στην σημερινή κοινοβουλευτική επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη για τη σκανδαλώδη σύμβασή της με την .

Ενώ είναι προφανές ότι η ίδια χειρίστηκε πολιτικά την διαπραγμάτευση και υπογραφή της σύμβασης, στέλνει την υφυπουργό της, κα Μακρή, για να απαντήσει στις αποκαλύψεις για την κατάφωρη παραβίαση του δημοσίου συμφέροντος με κακουργηματικές προεκτάσεις. Υπενθυμίζεται ότι η κα Μακρή τοποθετήθηκε στη θέση της υφυπουργού Παιδείας μόλις στις 4 Ιανουαρίου του 2021, ενώ η σύμβαση υπογράφηκε σχεδόν πριν από ένα χρόνο.

Επισημαίνεται ότι ενώ η κα Κεραμέως επανειλημμένα είχε δηλώσει ότι η Cisco παραχώρησε την πλατφόρμα δωρεάν, από τη σύμβαση προκύπτει ότι αυτό έγινε με αντίτιμο τα προσωπικά δεδομένα όλων των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση και επιπλέον αυτών, αντιτίμου τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ.

«Καλώ την Υπουργό να έρθει η ίδια στην Βουλή για να μας εξηγήσει αυτά που μόνο η ίδια γνωρίζει. Όσο και να χρησιμοποιεί υφισταμένους της για να κρυφτεί, η κοινωνία περιμένει απαντήσεις, συγνώμη και δικαιοσύνη. Και τα τρία την αφορούν προσωπικά» δήλωσε ο Κρίτων Αρσένης.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ