Τη δωρεά 400 τάμπλετ εξασφάλισε ο δήμος Χαϊδαρίου για τους μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/06/2020 - 09:39 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο δήμος Χαϊδαρίου εξασφάλισε από την εταιρεία Pyletech Technologies του Ομίλου North Star Group τη δωρεά 400 τάμπλετ, τη μεγαλύτερη δωρεά αντίστοιχου υλικού που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε δήμο. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της κινητοποίησης του δήμου εξ αιτίας του κλεισίματος των σχολείων και της υιοθέτησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προκειμένου όλοι οι μαθητές του Χαϊδαρίου να έχουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, που θα εγγυάται την ισότιμη πρόσβασή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, ανεξαρτήτως οικονομικής ή κοινωνικής κατάστασης.

Η παραλαβή των τάμπλετ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα σε μια λιτή τελετή στο 4ο Γυμνάσιο, με τον δήμαρχο Χαϊδαρίου, Βαγγέλη Ντηνιακό, να παραδίδει στον διευθύνοντα σύμβουλο της Pyletech Technologies, Γιώργο Λιβανό, ευχαριστήριο πάπυρο καθώς και αναμνηστικό δώρο του δήμου. Τα τάμπλετ θα διατεθούν στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του δήμου και από εκεί θα γίνει στη συνέχεια η διανομή προς 400 μαθητές βάσει κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, ενώ η ανακοίνωση των δικαιούχων θα γίνει από τα ίδια τα σχολεία πριν την έναρξη των μαθημάτων της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

«Αποτελεί χρέος όλων όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης, ανεξαρτήτως αρμοδιοτήτων, να προσπαθούμε να διασφαλίζουμε ότι κάθε παιδί, κάθε μαθητής θα μπορεί να έχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, θα μπορεί να ξεκινάει από την ίδια αφετηρία, είτε προέρχεται από μια οικογένεια με οικονομικές δυνατότητες είτε όχι». Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με το πέρας της τελετής, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου. «Σήμερα κάνουμε την αρχή σε μια προσπάθεια, που η Πολιτεία σε κεντρικό επίπεδο οφείλει να αναδείξει ως βασική της προτεραιότητα», πρόσθεσε ο κ. Ντηνιακός.

«Με τη βεβαιότητα ότι μιλώ εκ μέρους όλης της πόλης και ιδιαίτερα των οικογενειών των μαθητών μας, ευχαριστώ θερμά τον κ. Λιβανό και την εταιρεία, για μια κίνηση που υπερβαίνει τα όρια μιας απλής χορηγίας ή δωρεάς. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό για το οποίο έχουμε δεσμευθεί. Ο δήμος Χαϊδαρίου να γίνεται σημείο αναφοράς και να εμπνέει εμπιστοσύνη, χτίζοντας συνέργειες για το καλό της πόλης και των δημοτών μας», κατέληξε.

Εκ μέρους της Pyletech Technologies, ο κ. Λιβανός δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που μας δίνεται η ευκαιρία να στηρίξουμε έμπρακτα την τοπική κοινωνία του Χαϊδαρίου και να συμβάλουμε στην ενίσχυση της εκπαίδευσης των
μαθητών μέσω των νέων μορφών διδασκαλίας». • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

   

  • ideascentral

   europalso