Σχολές ΟΑΕΔ: Επανέναρξη από 18/5 με μέτρα αποστασιοποίησης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/05/2020 - 20:43 | Author: Newsroom Ipaidia

Με την υπ. αριθμ. οικ. 18656/369 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως, του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κου Ιωάννη Βρούτση και του Υπουργού Υγείας κου Βασιλείου Κικίλια, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 1865 – 16.05.2020 έχουμε την:

“Επανέναρξη λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών του και εφαρμογή μέτρων αποστασιοποίησης μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας”

Με την εν λόγω ΚΥΑ αποφασίζεται η επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ, των οποίων η λειτουργία είχε απαγορευθεί λόγω έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς και της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, ως εξής:
Αρθρο μόνο

1. Από την προσωρινή απαγόρευση του άρθρου πρώτου της υπ΄ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.28237/5-5-2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών (Β΄1699) εξαιρούνται

οι Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας (ΕΠΑ.Σ),
τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και
τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ,

των οποίων η λειτουργία είχε απαγορευθεί λόγω έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς και της διάδοσης κορονοϊού COVID-19, τα οποία επαναλειτουργούν από 18.05.2020 και εφεξής, σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και κανόνες για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

2. Κατά τη λειτουργία των ανωτέρω Σχολών να τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 (αποστάσεις μεταξύ εκπαιδευόμενων, χρήση αντισηπτικού υγρού, φυσικός εξαερισμός αιθουσών κ.λπ.) με βάση πάντοτε τα οριζόμενα στις αποφάσεις του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: