Εγκύκλιο που εξέδωσε η υφυπουργού Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή καθορίζεται το πλαίσιο για τις Διδακτικές Αθλητικές Επισκέψεις στα εποπτευόμενα .

H ανακοίνωση

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής, στο πλαίσιο της προαγωγής της αθλητικής παιδείας, υλοποιεί, στα εποπτευόμενα από το Υ.ΠΑΙ.Θ. Γυμναστήρια:  (α) Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ο Ι. Φωκιανός» και (β) Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής (Ν.Π.Δ.Δ.), προγράμματα οργανωμένων αθλητικών δραστηριοτήτων γνωριμίας με τα Ολυμπιακά αθλήματα, με μη διαδεδομένα αθλήματα και άλλες καινοτόμες αθλητικές φυσικές δραστηριότητες και σπορ υγείας/αναψυχής, καθώς και κινητικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών, ανάλογα με την ηλικία και το άθλημα, για τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα με τις αθλητικές δραστηριότητες δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να κάνουν πεζοπορία και να ξεναγηθούν σε ιστορικούς χώρους, όπως ο Εθνικός Κήπος-Ζάππειο, το πάρκο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, το αθλητικό μουσείο του Εθνικού Γυμναστηρίου Αθηνών «Ο Ι. Φωκιανός».

Τα προγράμματα των αθλητικών δραστηριοτήτων πραγματοποιούνται από εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, προπονητές και διακριθέντες αθλητές. Η συμμετοχή της σχολικής μονάδας θα πρέπει να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου παιδαγωγικής ευθύνης της σχολικής μονάδας και του οικείου Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής, ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Για τον προγραμματισμό των ως άνω αναφερόμενων επισκέψεων, οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να απευθύνονται:

– Ν.Π.Δ.Δ. Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ο Ι. Φωκιανός» Λεωφόρος Βασίλισσας Όλγας 1, Τ.Κ.105 57, Αθήνα – Αττική Πληροφορίες και επικοινωνία: Tηλ. 210 3235299 & 210 3235599, e-mail: [email protected], http://www.egafokianos.com

– Ν.Π.Δ.Δ.  Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής (Γήπεδο ΝEAR EAST) Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 118,Τ.Κ 161 22, Παναγίτσα – Καισαριανή Πληροφορίες και επικοινωνία: Τηλ. 210 7217539 & fax 210 7212833, e-mail: [email protected], https://dppgk.blogspot.gr