Νέο περιστατικό μητέρας – αυτή τη φορά στο Λασίθι. Η μητέρα πήρε περιθώριο μέχρι την Τετάρτη να στείλει τα δύο παιδιά στο , για να μην χαθεί η χρόνια

Η μητέρα που έχει επαφή με την Διευθύντρια και την ψυχολόγο του , είχε υποσχεθεί αρκετές φορές ότι θα τα στείλει αλλά δεν το κάνει. Την Τετάρτη το πρωί εφόσον δεν πάνε στο σχολείο τα δυο παιδιά, θα σταλεί ο φάκελος στην εισαγγελία Λασιθίου.

Η μητέρα προβάλει τον ισχυρισμό ότι το ένα παιδί δεν μπορεί να φορά μάσκα λόγω προβλήματος στο αναπνευστικό, κάτι που δεν ευσταθεί σύμφωνα με καμία ιατρική οδηγία. Μεγάλη προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη από τα στελέχη του σχολείου να μεταπείσουν τη μητέρα προκειμένου τα δυο παιδιά να μην υποστούν περισσότερη πίεση και να μπορέσει το σχολείο να τα εντάξει ομαλά στις τάξεις, με τη βοήθεια του ειδικού ψυχολόγου.

Άγνωστο πάντως παραμένει τι θα πράξει η μητέρα που αυτό το διάστημα έχει την ευθύνη των δυο παιδιών. Πάντως σε κάθε περίπτωση η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας είναι αποφασισμένη να τελειώσει το ζήτημα. Από την αρχή του χρόνου, με μεγάλη ευαισθησία, το σχολείο διαχειρίζεται το θέμα με τη μητέρα να κρατά σκληρή στάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας είναι θετικός στο να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο τους.