– Όπως γίνεται γνωστό, ξεκίνησε μπαράζ . Τι γίνεται σε κάθε περιοχή – Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς

ΒΟΛΟΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας υπό κατάληψη τελούν τα εξής σχολεία: 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Σύμφωνα με το magnesianews, oι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν στις καταλήψεις, από το καλημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, χωρίς ουσιαστικά αιτήματα, καθώς μεταξύ αυτών που αναφέρουν ως αιτήματα είναι να μην κρίνονται για το ντύσιμό τους από τους καθηγητές τους, ζητούν δεύτερο άτομο στο κυλικείο, διαμαρτύρονται γιατί τα διαλείμματα είναι μικρά σε διάρκεια, ενώ ζητούν να τοποθετηθούν και προστατευτικά στα …φώτα.

Μάλιστα αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως τα αιτήματα που παραδίδουν γραπτώς οι μαθητές, είναι γεμάτα ορθογραφικά λάθη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε οι καθηγητές τους να τα διαβάσουν!

Αναφορικά με την Κρήτη, μόλις τρία σχολεία τελούν υπό κατάληψη. Σύμφωνα με το neakriti, τα σχολεία που έβαλαν λουκέτο είναι:

Το γυμνάσιο του Προφήτη Ηλία
Το γυμνάσιο Πύργου
Το 12ο γυμνάσιο Ηρακλείου

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι τα αιτήματα των παιδιών αφορούν κτηριακά ζητήματα στα σχολικά .

Xανιά

Σε κατάληψη στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων προχώρησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης, γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου Καντάνου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του σχολείου.

Μεταξύ άλλων οι γονείς ζητούν την λειτουργία του ολοήμερου σχολείου ως εξαθέσιο.

«Η λειτουργεία του ως πενταθέσιο είναι αντιπαιδαγωγική, καταστροφική για τα παιδιά. Ο δήμος μας έχει χαρακτηριστεί ορεινός. Τον Μάιο του 2022 ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι τα σχολεία των ορεινών δήμων δεν θα υποβαθμιστούν, δεν θα υπάρχει κάποιος εξορθολογισμός για τα σχολεία αυτά» δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Καντάνου, Αντωνογιαννάκη Βασιλική.

«Δεν θα φύγουμε από εδώ, αν δεν μας υποσχεθούν ότι θα έρθουν δύο εκπαιδευτικί και θα λειτουργήσει το σχολείο εξαθέσιο» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κανδάνου-Σελίνου, Γιώργος Βακάκης.

Σύμφωνα με το tharrosnews, με λουκέτο βρέθηκαν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα λειτουργίας τους πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα, όπως και στην Καλαμάτα. Από τη μια πλευρά το νομοσχέδιο για την Παιδεία και από την άλλη η ενεργειακή κρίση που έχει εισβάλει σε κάθε ελληνική οικογένεια, είχαν ως αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν σύνθημά τους το ότι «φέτος θα ακούσετε τις φωνές μας δυνατά», προχωρώντας σε κατάληψη του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας χθες το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό, καθώς και όπως αναγράφεται στα πανό που έχουν κρεμάσει έξω από το σχολείο οι μαθητές, επίκεντρο της κατάληψής τους είναι η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αλλά και της Τράπεζας Θεμάτων. Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα όπως η παροχή δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας, η μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία, η δωρεάν μετακίνηση για τους μαθητές από και προς το σχολικό περιβάλλον, καθώς και να μην επιβαρυνθούν οι μαθητές με το κόστος θέρμανσης στις σχολικές αίθουσες.

«Κάνουμε δύναμή μας τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Δε θα μείνει κανείς μας μόνος στις δυσκολίες. Κανείς δε θα παρατήσει την προσπάθεια να σπουδάσει, επειδή δεν έχουν οι γονείς του να πληρώνουν φροντιστήριο. Οργανώνουμε τον αγώνα μας για ό,τι μας αξίζει», σημειώνουν οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ