Τι είπε η υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε, την Παρασκευή 13/1, με στελέχη εκπαίδευσης αναφορικά με την .

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, ένα από τα επόμενα βήματα είναι εφαρμογή στο κινητό όπου ο γονέας θα μπορεί να βλέπει τους βαθμούς, τις παρατηρήσεις από το σχολείο, να κλείνεις συνάντηση με εκπαιδευτικούς.

Έτσι γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας ότι με τη βοήθεια εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο θα πραγματοποιείται ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας γονέα και σχολείου.

Όσα ανέφερε:

Μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα – eparents- έρχεται το επόμενο διάστημα η οποία έχει ως στόχο έχει να δώσει στον πολίτη – κηδεμόνα ένα ζωντανό «παράθυρο» στα σχολικά δρώμενα.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα, θα εξυπηρετεί τους γονείς – κηδεμόνες για τις εξής θεματικές:

Ανακοινώσεις & ειδοποιήσεις, ώστε να αποτελέσει το επίσημο ψηφιακό κανάλι ενημέρωσης του κηδεμόνα από το σχολείο.

Δραστηριότητες & ημερολόγιο του σχολείου και της τάξης με δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις, περιπάτους, εκδρομές κ.λπ.

Ο μαθητής, για την παρακολούθηση βαθμών και επιδόσεων, για απουσίες, καθώς και για συμβουλευτικές υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης.

Η μελέτη, για την ενημέρωση σε σχέση με την ύλη που καλύφθηκε στην τάξη και τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στο μαθητή.

Ο καθηγητής, με στόχο τον προγραμματισμό συνάντησης ή τη δυνατότητα online επικοινωνίαςμέσω της πλατφόρμας σε επιλεγμένες ώρες.

Δίκτυο κηδεμόνων, με στόχο την επικοινωνία μεταξύ κηδεμόνων και την υποστήριξη ομάδων σε επίπεδο σχολείου και τάξης.

Ειδικές υπηρεσίες, όπως η παρακολούθηση θέσης σχολικού, η υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, οι δωρεές και χορηγίες για το σχολείο.

Τα παραπάνω θα υλοποιηθούν παράλληλα με την εξέλιξη του κανονισμού λειτουργίας των σχολείων, και των υποδομών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.