: Συζητείται  η αλλαγή του του 50%+1, το οποίο έχει οδηγήσει γονείς και εκπαιδευτικούς σε μεγάλη αγωνία.

Επίσης στο τραπέζι των συζητήσεων είναι  και η ακύρωση όλων των σχολικών εκδρομών.

Τα για τα συζητήθηκαν στη σύσκεψη των ειδικών και αναμένεται να απασχολήσουν την επιτροπή και στις 28 Δεκεμβρίου, όπου θα «κλειδώσουν» οι όποιες αποφάσεις.

Να σημειωθεί πως ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίζονται στα παιδιά είναι αυξημένος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, που πλέον κάθε Τετάρτη ανακοινώνει τις μολύνσεις στο ηλικιακό γκρουπ 4 ως 18 ετών, τα κρούσματα αυτά αυξήθηκαν την εβδομάδα αναφοράς από τις 13 Δεκεμβρίου ως τις 19 Δεκεμβρίου. Την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 8.355, αποτελώντας το 27% (4% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων. Ωστόσο ο δείκτης θετικότητας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και τη εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.33% σε σύνολο 2.324.134 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.25% σε σύνολο 3.967.270 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.60%.

Πάντως σε κάποιες περιοχές αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα στα σχολεία. Μία από αυτές είναι και τα Χανιά, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Καλογερή Νικόλαο να δηλώνει στο Newsbomb: «Έχουμε πολύ μεγάλη διασπορά στα σχολεία της περιοχής. Σήμερα βρέθηκαν 70 νέα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Από την αρχή της χρονιάς έχουν κλείσει μόνο τρία τμήματα. Με το 50+1% δεν μπορούν να κλείσουν τα σχολεία. Αύριο θα στείλω επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην οποία θα αναφέρω όλα τα παραπάνω. Πρέπει να κλείσει τις σχολικές μονάδες άμεσα. Τις τελευταίες τρεις μέρες στα σχολεία των Χανίων έχουν καταγραφεί 186 κρούσματα». Συναγερμός έχει σημάνει και στη Μυτιλήνη, καθώς είναι αρκετά τα κρούσματα που εντοπίζονται σε σχολεία.

To Newsbomb επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Μυτιλήνης, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, ο οποίος επιβεβαίωσε πως η Περιφέρεια και ο ΕΟΔΥ βρίσκονται σε διαρκείς συζητήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και επιβεβαίωσε πως έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των παιδιών που νοσούν με κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σήμερα σε νέες ανακοινώσεις που θα ισχύουν από αύριο Παρασκευή, ενώ νέα μέτρα αναμένεται να έχουμε και μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου.