Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Να μην καθυστερήσει η πληρωμή αποζημιώσεων σε εκπαιδευτές και συμβούλους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/05/2020 - 14:36 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η πανδημία και τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή της έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους. Η νέα οικονομική πραγματικότητα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές και σύμβουλοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) ανήκουν στις κατηγορίες εργαζομένων με την μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης, διότι πολλοί από αυτούς δεν διαθέτουν άλλη απασχόληση.

ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 13-4-2020 (ΦΕΚ 84.Α.13-4-2020) αφορά και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς ορίζει ότι για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα καταβάλλονται κανονικά οι πάσης φύσεως αμοιβές όσων απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές και σύμβουλοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το γεγονός ότι τα ΣΔΕ παρέμειναν κλειστά κατά την περίοδο 11/3-17/5.

Στο πλαίσιο λοιπόν εφαρμογής της ΠΝΠ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομισθίων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.) καλεί την κυβέρνηση, το υπουργείο και τους συναρμόδιους φορείς, να μην χρονοτριβήσουν την πληρωμή των αποζημιώσεων που αντιστοιχούν σε κάθε εκπαιδευτή και σύμβουλο των ΣΔΕ, με δεδομένες τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν προκύψει.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: