Επόμενος σταθμός …Εσθονία για τη μαθητική εικονική επιχείρηση «Microgreens – Magicgreens» από το Γυμνάσιο Κιλκίς.

Η ομάδα του Κιλκίς κατάφερε με τους πλήρως αυτοματοποιημένους θαλάμους καλλιέργειας και ανάπτυξης μικρολαχανικών που κατασκεύασε μέσα σε πύργους παλιών υπολογιστών προς απόσυρση να κατακτήσει τις εντυπώσεις και το βραβείο και πλέον στόχος είναι η διάκριση και στον πανευρωπαϊκό που θα διεξαχθεί στη χώρα της Βαλτικής.

Ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός του Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας Gen_E 2022- JA Europe που θα πραγματοποιηθεί στο Ταλίν της Εσθονίας, στις 12 με 14 Ιουλίου 2022. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 40 μαθητικές «επιχειρήσεις» από όλη την Ευρώπη και η εγγραφή στο Φεστιβάλ GEN_E είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους στο www.gen-e.eu.

«Μέσα από το πρωτόγνωρο αυτό ταξίδι στην επιχειρηματικότητα, η ομάδα μας μετέτρεψε την ιδέα σε πράξη. Δημιουργήσαμε και εμπορευτήκαμε τον πρωτοποριακό πύργο Microwonders που βασίζεται στους πυλώνες της υγιεινής διατροφής, της κυκλικής οικονομίας, της αστικής καλλιέργειας και έξυπνης γεωργίας. Νιώσαμε ότι η φωνή μας ακούστηκε δυνατά από ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας και μοιράστηκαν μαζί μας τη γνώση και την εμπειρία τους. Είδαμε τους κόπους μας να αμείβονται και το όνειρό μας να γίνεται πραγματικότητα. Για αυτό πλέον πιστεύουμε ότι η καινοτόμος δράση μας μπορεί να κάνει…μικροθαύματα (Microwonders)!», ανέφεραν οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, παραλαμβάνοντας το βραβείο στην τελετή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (13 Μαΐου) στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που φιλοξένησε τον 17ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022».

Οι νικητές των Ειδικών Βραβείων 2022 του JA Greece

Το JA Greece απένειμε Ειδικά Βραβεία σε ομάδες και εκπαιδευτικούς που ξεχώρισαν σε επιμέρους τομείς και συγκεκριμένα:

– Το Βραβείο Κυκλικής Οικονομίας στην Εικονική Επιχείρηση «REUZ+» από το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και το 6ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου που δημιουργεί χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα από παλιά οικιακά σκεύη.

– Το Βραβείο Αειφορίας στην Εικονική Επιχείρηση «Zωομπουκίτσες Έβρου» από το 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου «Ευγένιος Ευγενίδης». H ομάδα αξιοποιεί τα υπολείμματα τροφίμων από εστιατόρια και σούπερ μάρκετ και δημιουργεί εξαιρετικής ποιότητας ζωοτροφές για κατοικίδια και ζώα παραγωγής.

– Το Βραβείο Αξιοποίησης Νέων Τεχνολογιών στην Εικονική Επιχείρηση «Rescue Verse» από το 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς. Η ομάδα δημιουργεί εκπαιδευτικά παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας για να μαθαίνουν τα παιδιά ασφαλείς τρόπους διαφυγής από το σχολείο τους, σε περίπτωση πυρκαγιάς, σεισμού ή πλημμύρας.

– Το Βραβείο Ψηφιακής Εκπαίδευσης στον εκπαιδευτικό Γιάννη Πολυκανδριώτη από το 3ο Γυμνάσιο Καλύμνου.

Στους χαιρετισμούς τους, ο πρόεδρος του JA Greece Μάρκος Βερέμης, ο γενικός διευθυντής Αργύρης Τζικόπουλος και η υπεύθυνη του Προγράμματος Εικονική Επιχείρηση Ελίζα Παυλίδη τόνισαν τον κομβικό ρόλο των εκπαιδευτικών στην επιτυχία του προγράμματος της Εικονικής Επιχείρησης και ανακοίνωσαν μεγαλύτερη υποστήριξη και επιμόρφωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τη νέα σχολική χρονιά.