«Μετά την πολύωρη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε από σπουδαστές και σπουδάστριες της Αιγάλεω, την Τρίτη 9 Μαρτίου, φάνηκαν να υπάρχουν προβληματισμοί, η ανάγκη για αναβάθμιση και ποιοτική μόρφωση» αναφέρουν σε ανακοίνωση του ο σύλλογος Σπουδαστών ΔΙΕΚ Αιγαλέου.

Η ανακοίνωση:

Μετά την πολύωρη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε από σπουδαστές και σπουδάστριες της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αιγάλεω, την Τρίτη 9 Μαρτίου, φάνηκαν να υπάρχουν προβληματισμοί, η ανάγκη για αναβάθμιση και ποιοτική μόρφωση. Όμως, η κυβέρνηση της Ν.Δ. κάνει άλλα σχέδια για εμάς και ψηφίζει νομοσχέδια με κλειστές σχολές, μάλιστα παραμονές Χριστουγέννων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε αλλά και αντιμετωπίζουμε μέχρι σήμερα έχουν ως εξής:

1) Έναρξη σχολικής χρονιάς χωρίς καθηγητές μέχρι αρχές Οκτώβρη.

2) Μάθημα με τηλεκπαίδευση χωρίς βιβλία μέχρι και τέλη Δεκέμβρη.

3) Απλήρωτοι σπουδαστές τουλάχιστον 5 μήνες.

Και τώρα ήρθε η υποβάθμιση του πτυχίου μας σε πτυχίο επιπέδου 3 με εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ, πληρώνοντας δηλαδή και για αυτό, δημιουργώντας το αίσθημα αγανάχτησης!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ

ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ!!!

Για αυτό καλούμε τους συναδέλφους από τις υπόλοιπες ΕΠΑΣ Αττικής να συμμετέχουν στον αγώνα μας και στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12/3 στις 12:00 έξω από την Βουλή μαζί με τους συναδέλφους μας από το Σύλλογο Σπουδαστών Δ.ΙΕΚ.

Με αυτό τον τρόπο να ακουστούν και να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας:

1) Να ΜΗΝ εφαρμοστεί ο νέος νόμος υποβάθμισης των σχολών μας και των πτυχίων μας.

2) Να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ για όλους τους σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και να πληρωθούν άμεσα την περίοδο που βρίσκονται σε αναστολή οι συμβάσεις μαθητείας με απόφαση της κυβέρνησης.

3) Να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα από το εαρινό εξάμηνο.