Σύσκεψη για τα προβλήματα των αναπληρωτών τη Δευτέρα 16/9

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/09/2019 - 09:22 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ καλεί τους αναπληρωτές και όλους τους εκπαιδευτικούς  τη Δευτέρα 16/9/2019, στις 7.00 μ.μ., στην ΕΔΟΘ να πάρουν μέρος σε σύσκεψη – συζήτηση των ΕΛΜΕ.

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης         

Η συνάντηση γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία. Το δημόσιο σχολείο αποδομείται λόγω της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της επιβολής εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβερνήσεων – ΕΕ και ΟΟΣΑ. Τα κενά είναι χιλιάδες σε όλα τα σχολεία και σε όλες τις ειδικότητες Γενικής, Τεχνικής Παιδείας και Ειδικής Αγωγής που δεν καλύφτηκαν. Με την πρώτη φάση προσλήφθηκαν 4.367 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πέρσι οι προσλήψεις σύνολο ήταν 9.578. Στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης προσλήφθηκαν 174 ενώ τα κενά ήταν 339. Η πολιτική της αδιοριστίας συνεχίζεται και η κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών του δημόσιου σχολείου με δεκάδες χιλιάδες διορισμούς εκπαιδευτικών είναι αναγκαιότητα. Η πολιτική του προσοντολόγιου και του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, η απαξίωση του πτυχίου, της προϋπηρεσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων που προκύπτουν από αυτά οδηγεί στην  εργασιακή ομηρία δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους και λειτουργεί σε βάρος του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών.

 

Στη συνάντηση θα συζητήσουμε για τα επιμέρους και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές, καθώς και τις προτάσεις που θα κατατεθούν. Επιδιώκουμε τη συσπείρωση όλων των αναπληρωτών και την ενεργοποίηση του κλάδου για την προώθησή τους. Οι αγώνες των ΕΛΜΕ και των αναπληρωτών πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν για να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του κινήματος.

 

Για την ΕΛΜΕ οι διεκδικήσεις του κλάδου για μαζικούς διορισμούς, για κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων για όλους, για να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία, για άμεση λειτουργία της πρόσθετης και ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία και άλλων αιτημάτων που αφορούν τους αναπληρωτές παίρνουν επείγοντα χαρακτήρα. Για αυτό η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη.

 

Loading...
  • thessalias

    ideascentral

    europalso