ΣΥΡΙΖΑ: Υποβαθμίζουν σε κατάρτιση, την επαγγελματική εκπαίδευση, υψώνουν τείχη στη μόρφωση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/12/2020 - 12:01 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 17/12/2020 - 13:35

«Βγαλμένο από τη δεκαετία του ’50 με την αμισθί μαθητεία, είναι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την επαγγελματική εκπαίδευση, με το οποίο ξεπληρώνει πολιτικά γραμμάτια σε κέντρα παρασιτικών οικονομικών συμφερόντων, που επενδύουν στην υπερεκμετάλλευση της εργασίας των νέων και στην κατάρτιση αντί για τη γνώση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι «Με το νομοσχέδιο αυτό θεσμοθετούνται τοπικοί πίνακες για ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, εργασία χωρίς αμοιβή για ανήλικους μαθητές και μαθήτριες, τοπικά προγράμματα σπουδών, ενώ οδηγείται σε «ξαφνικό θάνατο» σχεδόν το 40% των δημόσιων ΙΕΚ στη χώρα μας, ώστε να αναγκαστούν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ να στραφούν στα ιδιωτικά. Η κυβέρνηση «πιάνει το νήμα» από το 2013, όταν καταργήθηκαν δεκάδες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και απολύθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε αυτά.».

«Στο νεοφιλελεύθερο δόγμα του κοινωνικού Δαρβινισμού, που διαπνέει την κυβερνητική πολιτική, η γνώση και η εργασία υποβαθμίζονται σε κατάρτιση για να ικανοποιηθούν πρόσκαιρες απαιτήσεις μεγάλων ξενοδοχείων και μεμονωμένων επιχειρήσεων, που απαιτούν φθηνή εργασία.», συμπληρώνει.

«Η κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο τεμαχισμού, απαξίωσης, και απορρύθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, το οποίο επιτίθεται και στα εργασιακά - συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Π. Σκουρλέτης.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: