Σύντομος οδηγός υποστήριξης γονέων και παιδιών εν μέσω πανδημίας κορονοϊού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/03/2020 - 13:09 | Author: Newsroom Ipaidia

ΚΕΣΥ Πιερίας: Οι καταστάσεις που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας του COVID-19 είναι πρωτόγνωρες. Η αλλαγή στην καθημερινότητα όλων μας είναι έκδηλη σε όλες τις εκφάνσεις της.  Σύντομος οδηγός υποστήριξης γονέων και παιδιών εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού – Βασικές οδηγίες διαχείρισης της συγκεκριμένης κρίσης μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας και της νέας πραγματικότητας.

Η προσωρινή παύση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, τα κλειστά καταστήματα, η εθελούσια αποχή από κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά ενδεχομένως και η υποχρεωτική καραντίνα όσων νοσούν ήδη από τον ιό, είναι μόνο μερικές από τις καταστάσεις στις οποίες όλοι καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε.
Το ΚΕΣΥ Πιερίας, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη κυρίως των γονέων για πληροφόρηση και καθοδήγηση γύρω από θέματα που αφορούν τη διαχείριση αυτών των καταστάσεων σε σχέση με τα παιδιά, πήρε την πρωτοβουλία να δημοσιεύσει αυτόν το σύντομο και πρακτικό οδηγό που απευθύνεται πρωτίστως στους γονείς. Εδώ ο αναγνώστης θα μπορέσει να βρει κάποιες βασικές οδηγίες διαχείρισης της συγκεκριμένης κρίσης μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας και της νέας πραγματικότητας που βιώνει ο ίδιος και τα παιδιά του.
Άγχος εν μέσω COVID-19
Όταν καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθανόμαστε άγχος για την αντιμετώπισή τους. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για θέματα υγείας και μάλιστα μέσα στο πλαίσιο της κοινής αντιμετώπισης μιας πανδημίας είναι αναμενόμενο τα επίπεδα άγχους να είναι αυξημένα.
Είμαστε όλοι το ίδιο ευάλωτοι στο άγχος;
Κάποιες ομάδες πληθυσμού έχουν αυξημένο κίνδυνο για την εμφάνιση άγχους σε περιπτώσεις αντιμετώπισης πανδημίας. Ποιες είναι αυτές;

Δείτε τον οδηγό εδώ

ΚΕΣΥ Πιερίας  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: