Σύγχρονη μάστιγα ο σχολικός εκφοβισμός – Ερώτηση στη Βουλή από τη ΝΔ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/11/2018 - 19:44 | Author: Newsroom Ipaidia

Κύριε Υπουργέ,  Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, ένα στα τρία παιδιά πέφτει θύμα εντός σχολικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη.

Ν. Κεραμέως

Στην Ελλάδα, ένας στους τρεις μαθητές δέχεται σωματικό εκφοβισμό, ενώ λεκτικό εκφοβισμό δέχονται περισσότεροι από τους μισούς μαθητές. Το 25% των παιδιών που πέφτουν θύματα εκφοβισμού και δεν αναφέρουν το πρόβλημα στην οικογένεια υφίστανται τις συνέπειες με αποτέλεσμα η ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη να είναι προβληματική.

Η χώρα μας, επίσης, κρατά και τη δεύτερη θέση στο διαδικτυακό bullying, όπως προέκυψε από έρευνα σε εφήβους ηλικίας από 14-17 ετών από επτά ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, Γερμανία, Ρουμανία, Ολλανδία και Ισλανδία).

Τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή περιστατικό αυτοκτονίας νεαρού αγοριού σε σχολείο της Αθήνας, εξαγγείλατε για το φθινόπωρο την εκκίνηση καμπάνιας ενάντια στις ποικίλες μορφές βίας. Δυστυχώς, πριν από δυο ημέρες, στο ίδιο σχολείο ένα άλλο παιδί αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1. Έχει εκκινήσει η καμπάνια ενάντια στις ποικίλες μορφές βίας, την οποία εξαγγείλατε τον Ιούλιο;
2. Θεωρείτε επαρκές το ισχύον θεσμικό πλαίσιο; Σε ποιο βαθμό αυτό εφαρμόζεται;
3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να περιοριστούν τα περιστατικά βίας εντός του σχολικού περιβάλλοντος;

 

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso