Κλειστά σχολεία σήμερα – Μεγάλη ανησυχία επικρατεί μετά τους διαδοχικούς σεισμούς των 4,8 Ρίχτερ και τους δύο ακόμη σεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ που ακολούθησαν.

Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε στο Newsbomb ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, .

«Πρέπει να κάνουμε προληπτικούς ελέγχους στα σχολεία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καρύστου για να συμπληρώσει ότι οι σεισμοί ήταν ανησυχητικοί. «Για την ώρα δεν φαίνεται να έχουμε ζημιές από τον σεισμό», λέει αλλά «σε κάθε περίπτωση πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας», τονίζει.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της συνεχής σεισμικής δραστηριότητας καθώς και για προληπτικούς ελέγχους σήμερα όχι μόνο στον δήμο Καρύστου, αλλά και στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα evima.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στο Newsbomb και εξήγησε για την πρώτη σεισμική δόνηση των 4,7 Ρίχτερ ότι «Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των Νέων Στύρων, με μικρότερα μεγέθη από προηγούμενες ημέρες.», είπε χαρακτηριστικά.

«Συνεπώς επειδή έχουμε σεισμική δραστηριότητα εδώ και δέκα ημέρες επιβάλλεται η συνολική αξιολόγηση λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα συμπεριλαμβανομένη τη νέα σεισμική δραστηριότητα. Με απλά λόγια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Ο κύριος Παπαδόπουλος επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα καθώς ακολούθησε ένα μπαράζ σεισμών, οι οποίοι έγιναν αισθητοί σε Αττική και Εύβοια.

Πάντως, το ρήγμα που έδωσε σεισμούς πάνω από 4 Ρίχτερ είναι άγνωστο και προβληματίζει τους σεισμολόγους.

Εκτός από τον δήμο Καρύστου ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στο δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Για το λόγο αυτό κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και στο δήμο Κύμης – Αλιβερίου με απόφαση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά.

Νέοι μεγάλοι σεισμοί σημειώθηκαν στην περιοχή της Εύβοιας και έγινε αισθητός και στην Ατική περίπου 50 λεπτά μετά τα 4,8 Ρίχτερ που είχαν σημειωθεί στις 6:32

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 7:23 και είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ ενώ ακολούθησε με διαφορά 1 λεπτού δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ στις 7:24.

Για «εκτόνωση» έκανε λόγο λίγα λεπτά αργότερα ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ μολονότι όπως είπε «δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι»

O πρώτος σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της Τρίτης και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο την Εύβοια.

Η αρχική αυτόματη λύση που εκδόθηκε δευτερόλεπτα μετά την σεισμική δόνηση μέτρησε τον σεισμό στα 4,7 Ρίχτερ

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 6:32 και είχε επίκεντρο 9 χλμ. νοτιοανατολικά από την περιοχή Ζάρακες

Όπως εξήγησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος στην περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός της Τρίτης «είχαμε μικρότερους σεισμούς το προηγούμενο διάστημα».

«Είναι προφανές ότι η περιοχή είναι σε σεισμική διέγερση. Χρειάζεται προσοχή στην περιοχή αυτή. Χρειάζέται πολύ καλή αξιολόγηση» πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν επιφανειακός σεισμός «και όλη η σεισμική σειρά στην περιοχή αυτή είναι τέτοιοι σεισμοί»

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος που μίλησε στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ είπε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στην περιοχή λόγω του σεισμού.

Στις 7:56 σημειώθηκε νέος σεισμός 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή με αυτή των 4,8 Ρίχτερ που έγινε, επίσης, αισθητός σε περιοχές της Αττικής.