Σαρωτικές αλλαγές Τί αλλάζει στη Παιδεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/01/2015 - 00:18 | Author: Newsroom Ipaidia

Συνεντεύξεις

Ο νέος αναπληρωτής παιδείας, Τάσος Κουράκης, μιλάει στο Κόκκινο και το βραδινό μαγκαζίνο, δίνοντας τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης στα θέματα της δημόσιας παιδείας.

Ο κ. Κουράκης κατέκρινε το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα που οδηγούσε τους μαθητές στα φροντιστήρια και την τυποποιημένη γνώση με σκοπό την μέγιστη αποστήθιση, ενώ τόνισε ότι άμεσα θα παύσουν οι εξετάσεις στην Α` και Β` λυκείου, όπως και θα καταργηθεί η “τράπεζα θεμάτων”.

Έκανε αναφορά και στις περιπτώσεις των αιώνιων φοιτητών, οι οποίοι με βάση την νομοθεσία διαγραφής των “αιώνιων φοιτητών” έχαναν το πτυχίο τους ακόμα και αν χρωστούσαν 2 με 3 μαθήματα, σε αυτές τις περιπτώσεις ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας τόνισε ότι οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που χρωστάνε προκειμένου να τελειώσουν το πτυχίο τους.

Αναφέρθηκε επίσης στα ΕΠΑΛ, υποστηρίζοντας πως από το Σεπτέμβριο θα λειτουργούν κανονικά, καθώς θα επαναπροσληφθούν οι καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης.

Τέλος σημείωσε ότι όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, ενώ διευκρίνισε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και όλες οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς της παιδείας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

http://www.stokokkino.gr/

……………………………………………………………………

Καλύτερες μέρες και την κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, όπως την ξέρουμε, προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός παιδείας κ. Τάσος Κουράκης.

του Προκόπη Αγγελόπουλου

Για καλύτερες μέρες των εκπαιδευτικών και την κατάργηση του συστήματος αξιολόγησης όπως το ξέρουμε μίλησε στην κάμερα του theToc.gr αμέσως μετά την ορκομωσία του ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης.

«Οι εκπαιδευτικοί περιμένουν καλύτερες μέρες γιατί η ανόρθωση του εκπαιδευτικού είναι βασικός πυλώνας της ανόρθωσης της παιδείας».

«Θα υπάρξει κάποιου είδους αξιολόγηση. Η αξιολόγηση όπως την ξέραμε θα καταργηθεί. Όταν θα γίνεται θα γίνεται από τίμιους εκπαιδευτικούς και μόνο για να δούμε τις αδυναμίες, για να ενισχύσουμε τις καλύτερες λειτουργίες. Καμία τιμωρητική διάθεση, μόνο διορθωτική προς το καλύτερο» είπε ο κύριος Κουράκης.

http://www.thetoc.gr/

……………………………………………………………………

Δηλώσεις έκανε ο Τάσος Κουράκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ορκωμοσία.

Ο κ. Κουράκης σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στον τομέα της Παιδείας, απάντησε ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στον χώρο της Παιδείας καθώς και ότι υπάρχει μια «ταξικότητα».

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη δήλωση του νέου υπουργού Παιδείας.

Loading...


  • europalso

    ideascentral