Για την ίδρυση του νέου στο Μελιδόνι ενημερώθηκε ο κ. Κεφαλογιάννης από την αρμόδια υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή.

Ιδρύεται νέο Εσπερινό Γενικό Λύκειο στο Μελιδόνι Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο και σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών και βουλευτή του νομού Γιάννη Κεφαλογιάννη, «ενισχύονται και αναβαθμίζονται, στην πράξη, οι εκπαιδευτικές δομές του νομού».

Για την ίδρυση του νέου Εσπερινού Λυκείου στο Μελιδόνι ενημερώθηκε ο κ. Κεφαλογιάννης από την αρμόδια υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή και όπως επισήμανε, «αποτελεί ένα διαχρονικό αίτημα του Δήμου Μυλοποτάμου, στο πλαίσιο της προώθησης της Δια Βίου Μάθησης και της κοινωνικής επανένταξης των δημοτών, αναμένεται να λειτουργήσει από το νέο σχολικό έτος και θα στεγαστεί στις υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις του παλιού Δημοτικού Σχολείου Μελιδονίο,υ οι οποίες τηρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές».

Ήδη, στο κάλεσμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Δήμου Μυλοποτάμου, έχουν συμπληρωθεί 42 αιτήσεις φοίτησης, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης για τη νέα σχολική μονάδα, η οποία θα στεγαστεί στο κτίριο του παλιού 3θέσιου Δημοτικού Σχολείου Μελιδονίου, «έρχεται να προστεθεί στο Ρέθυμνο, ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας στην πράξη τις εκπαιδευτικές δομές του νομού» προσθέτοντας ότι το νέο Εσπερινό Λύκειο στο Μελιδόνι «ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της περιοχής, το οποίο επιτεύχθηκε μέσα από συστηματική προετοιμασία και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων».