Ψήφισμα συμπαράστασης από ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στους διωκόμενους συναδέλφους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/01/2020 - 12:39 | Author: Newsroom Ipaidia

«Στήριξη της ΠΟΣΕΕΠΕΑ στη συμπαράσταση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής απέναντι στους διωκόμενους συνάδελφους εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ που υπηρετούσαν σε σχολείο της πρωτοβάθμιας διεύθυνσης Πειραιά»

ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, ώρα 9 π.μ. στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά θα διεξαχθεί η δίκη των εκπαιδευτών (ένας εκ των οποίων ανήκει στο ΕΕΠ), οι οποίοι κατά το σχολικό έτος 2017-2018 υπηρετούσαν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και κατηγορήθηκαν από μητέρα μαθητή που κατά την περίοδο εκείνη φοιτούσε στο συγκεκριμένο σχολείο, ότι άσκησαν κατ’ εξακολούθηση λεκτική βία εις βάρος του παιδιού της.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά, την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και την κοινή γνώμη. Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των συναδέλφων τόσο με ηθική υποστήριξη, όσο και με επανειλημμένες επισκέψεις στο σχολείο για επιτόπια διερεύνηση της υπόθεσηςκαι εξομάλυνση της έντασης προς όφελος των μαθητών και της λειτουργίας του σχολείου. Ομοίωςυποστηρίζει τους συναδέλφους και στην παρούσα φάση σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση με αρ.πρ.694/13-01-2020.

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, με θέσεις, προτάσεις και με έργα, στηρίζει θέματα που άπτονται της Ειδικής και Γενικής Εκπαίδευσης, τα μέλη της ΕΕΠ- ΕΒΠ, τα σχολεία, τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι καταγγελίες προέρχονται από μία μητέρα, η οποία ακολούθησε παράνομες ενέργειες. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι το σύνολο των γονέων του συγκεκριμένου σχολείου δεν υποστηρίζει τα λεγόμενα και τις πράξεις της μητέρας. Το εν λόγω περιστατικό αποκτά ιδιαίτερα σημαντική βαρύτητα για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς παραβιάζει τη διασφάλιση του θεμελιώδους δικαιώματος της προστασίας των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εργαζομένων μέσα στη σχολική κοινότητα, καταπατά και δυναμιτίζει τη συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων που αποτελεί πυλώνα της παιδαγωγικής διαδικασίας, όπως επίσης οδηγεί σε διασυρμό μία σχολική μονάδα Ειδικής Εκπαίδευσης που υποστηρίζει επί χρόνια μαθητές και τις οικογένειές τους.

Με την παρούσα ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), επιθυμεί να εκφράσει την υποστήριξή της στο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και στους συνάδελφους αναπληρωτές που εμπλέκονται στην οικεία υπόθεση.

Καταδικάζουμε την παράνομη καταγραφή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την προσβολή, τη συκοφαντία και το διασυρμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των σχολικών μονάδων και των συναδέλφων που αποδεδειγμένα έχουν βοηθήσει μαθητές και οικογένειες μέσα από τον παιδαγωγικό και υποστηρικτικό τους ρόλο.

 

Το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ κηρύσσει για τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 3ωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως 14.00 για το πρωινό πρόγραμμα και 13.15 έως 16.00 κατά τοαπογευματινό, ώστε να διευκολυνθούν τα μέλη της Ομοσπονδίας μας να παραστούν στη δίκη. Υπενθυμίζουμε πως το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής έχει κηρύξει ήδη 3ωρη στάση εργασίαςαπό8.00 έως 11.00 για το πρωινό πρόγραμμα.

Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, τα μέλη μας ΕΕΠ ΕΒΠ να είναι στο πλευρό των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων να καταγγείλουν παρόμοιες πρακτικές και να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς με ψηφίσματα.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ στηρίζει τους συναδέλφους στη διεκδίκηση της αποκατάστασης του ονόματός τους. Είναι υπόθεση όλων μας κι όχι λίγων.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: