Προσλήψεις αναπληρωτών 2020 – Γ' φάση: Όλα τα τελευταία ΝΕΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/09/2020 - 08:58 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Σύμφωνα με τον ΠΑΣΑΔ, δεν υπάρχει κανένα θέμα για όσους συμπεριλήφθηκαν στους αναπληρωτές covid με τα τρίμηνα, εάν προηγηθεί η Γ' φάση. Αυτή θα τρέξει κανονικά, στη γενική ΚΑΙ με τους συναδέλφους αυτούς μέσα.

: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι αναπληρωτές covid θα τρέξουν όταν οριστικοποιηθεί το ποιοι και πόσοι τελικά μόνιμοι συνάδελφοι θα πάρουν τη σχετική άδεια, σύμφωνα με τα νέα κριτήρια που ισχύουν βάσει της εγκυκλίου του ΥΠΕΣ.

:Σύμφωνα με ενημέρωση από τον αιρετό Ν. Φασφαλή, η τρίτη φάση αναπληρωτών το πιθανότερο την επόμενη εβδομάδα!Θα ακολουθήσουν οι τρίμηνες.

Νέα ενημέρωση από τον Δημήτρη Μπράτη σχετικά με τις προσλήψεις στα

Σύμφωνα με τον γ.γ. της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μπράτη, η γ' φάση των προσλήψεων στη Γενική και Ειδική Αγωγή θα γίνει το πιθανότερο τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ενώ ως την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου θα σταλούν τα κενά στο υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με ενημέρωσή των αιρετών Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια :

1ον – Γ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών

- Όπως όλα δείχνουν εντός του πρώτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου 2020 θα έχουμε την γ' Φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ και ΕΒΠ για το 2020-21.

- Πολύ σύντομα θα ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τις ΔΠΕ-ΔΔΕ-ΠΔΕ, να επικαιροποιήσουν τα λειτουργικά κενά όλων των Δομών της εκπαίδευσης.

- Οι προσλήψεις αναπληρωτών Γ Φάσης θα προηγηθούν χρονικά των προσλήψεων αναπληρωτών τρίμηνης κατ ελάχιστον διάρκειας λόγω κορονοϊού.

2ον – Πρόσκληση πρόσληψης μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ τρίμηνης (κατ΄ελάχιστον) διάρκειας λόγω επιπτώσεων κορονοϊού

- Αναμένεται να εκδοθεί πολύ σύντομα η Πρόσκληση υποψήφιων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών τρίμηνης (κατ΄ελάχιστον) διάρκειας, για την κάλυψη λειτουργικών κενών, τα οποία προκύπτουν από λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του νέου κορονοϊού COVID-19.

- Οι προσλήψεις από την εν λόγω Πρόσκληση θα πραγματοποιηθούν χρονικά μετά τις προσλήψεις της Γ Φάσης.

3ον – Παραμονή νεοδιορισθέντων στην περιοχή διορισμού για 2 σχολικά έτη

Σύμφωνα με την παράγραφο 5, του άρθρου 62, του νόμου 4589/2019, όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4722/2020

“…οι νεοδιοριζόμενοι υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών και οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται…”.

Οπως όλα δείχνουν, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καταλήγει να αποδεχθεί ως παραμονή “δύο (2) σχολικών ετών” στην περιοχή διορισμού των νεοδιορισθέντων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ , το σχολικό έτος 2019-2020 ως 1ο έτος και το σχολικό έτος 2020-21 ως 2ο έτος. Ετσι οι συνάδελφοι νεοδιορισθέντες μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ θα μπορέσουν να διεκδικήσουν Μετάθεση ή Απόσπαση, όταν θα εκδοθούν οι Εγκύκλιοι Μεταθέσεων και Αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2021.

Τέλος ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020 και ώρα 12:00, θα συνεδριάσει το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ), στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τα ακόλουθα θέματα Ημερήσιας Διάταξης. Με ότι νεώτερο επανερχόμεθα

Διαβάστε ακόμη:

Προσλήψεις αναπληρωτών 2020: Πάνω από 8000 κενά σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: