Πρόγραμμα κατασκήνωσης για 35.000 παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων Ολα τα κριτήρια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/04/2014 - 15:55 | Author: Newsroom Ipaidia
Με βασική προϋπόθεση το χαμηλό εισόδημα ή την επί τουλάχιστον 6μηνη ανεργία, όπως επίσης την μη επιδότηση από άλλο σχετικό πρόγραμμα, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας «τρέχουν» ειδικό πρόγραμμα που υπολογίζεται ότι θα καλύψει 35.000 ανήλικα παιδιά ηλικίας έως 18 ετών, σε κατασκηνώσεις της χώρας.
Σύμφωνα με την Απόφαση που συνυπογράφουν Χ. Σταϊκούρας και Γ. Βρούτσης, ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται οι έχοντες τέκνα:
  • ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
  • άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενη ανεργία κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον έξι μήνες.

Και για τις δύο περιπτώσεις δικαιούχων, το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 16.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα καλύπτει την περίοδο 15 Ιουνίου έως 3 Σεπτεμβρίου και η διάρκεια παραμονής του κάθε παιδιού είναι έως 15 ημέρες. Η επιδότηση προς τους δικαιούχους καλύπτει επί της ουσίας το κόστος της ημερήσιας διαμονής των παιδιών, το οποίο υπολογίζεται στα 30 ευρώ (55,23 ευρώ για παιδιά με αναπηρία άνω του 67%) και γίνεται με την μορφή «επιταγής διαμονής», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέξουν οι ίδιοι την κατασκήνωση που επιθυμούν.

Σε 15 ημέρες θα δημοσιευθεί από τον ΟΑΕΔ η Δημόσια Πρόσκληση, προκειμένου να αφενός να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής οι κατασκηνώσεις αφετέρου να οριστούν οι λεπτομέρειες και οι προθεσμίες για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους δικαιούχους. Σημειώνεται, ότι η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση μόρια, που ορίζονται αναλόγως του ύψους του εισοδήματος, του αριθμού των παιδιών και τους συνεχόμενους μήνες εργασίας.

iefimerida.gr Γιώργος Παππούς

Loading...


  • europalso

    ideascentral