Ποιά σχολεία είναι κλειστά λόγω εποχικής γρίπης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/01/2020 - 10:10 | Author: Newsroom Ipaidia

σήμερα, Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα μείνει το Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος λόγω των κρουσμάτων τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς.

Ποιά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω γρίπης για 3 ημέρες

Εποχική γρίπη: Κλειστά σχολεία και νηπιαγωγεία

Μετά από αίτημα της Διευθύντριας του Δημοτικού, Ιωάννας Σινάπη, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αποφάσισε το κλείσιμο του προκειμένου να γίνει και η απαραίτητη απολύμανση όλων των χώρων. Όπως δήλωσε στο MessiniaLive ο Δήμαρχος Καλαμάτας, στο σχολείο Aσπροχώματος η πλειονότητα των παιδιών απουσιάζει λόγω .

Εποχική γρίπη: 212 από τους 263 μαθητές απόντες από το σχολείο τους

Εποχική γρίπη: Κλειστά σχολεία και νηπιαγωγεία

Με το Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος συστεγάζεται και το Νηπιαγωγείο, το οποίο αναγκαστικά θα κλείσει και αυτό, παρά το γεγονός ότι τα 14 παιδάκια που φοιτούν δεν έχουν νοσήσει,  είναι όμως με ίωση η δασκάλα τους. Στο Δημοτικό υπάρχουν τρία διαπιστωμένα κρούσματα H1N1, τα παιδιά λαμβάνουν την απαραίτητη αγωγή, ενώ αύριο αναμένεται να γίνει η απολύμανση και το Σχολείο θα λειτουργήσει και πάλι από την Τετάρτη. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, οι γονείς και εκπαιδευτικοί δέχτηκαν με ανακούφιση την απόφασή αυτή, αφού προέχει η υγεία των παιδιών, και αύριο συνεργείο θα απολυμάνει εξονυχιστικά τους χώρους.

Πρόκειται για το πρώτο σχολείο στη Μεσσηνία που κλείνει λόγω της έξαρσης της γρίπης. Να σημειωθεί ότι τα κρούσματα γρίπης είναι πολλά και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου της Καλαμάτας, λόγω και της έξαρσης του ιού αυτή την περίοδο, γι’αυτό και εκδόθηκε πριν λίγες μέρες και εγκύκλιος από το Υπουργείο προς τα σχολεία, αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής που επιβάλλεται να παίρνουν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί αλλά και για τον καθημερινό καθαρισμό των σχολείων.

 

 

Tη διακοπή των μαθημάτων από την 28/1/2020 έως και την 30/1/2020 αποφάσισε ο δήμος Πεντέλης στα 1ο-6ο και 3ο-5ο Νηπιαγωγεία Μελισσίων, προκειμένου να προφυλαχθούν οι μαθητές από τον ιό της εποχικής γρίπης.

Τα υπόλοιπα Σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αναλυτικά η απόφαση:

ΑΠΟΦΑΣΗ 73

Θέμα: Διακοπή μαθημάτων στο 1ο-6ο και 3ο-5ο Νηπιαγωγεία Μελισσίων

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Τη διακοπή των μαθημάτων από την 28/1/2020 έως και την 30/1/2020 προκειμένου να προφυλαχθούν οι μαθητές από τον ιό της εποχικής γρίπης στα 1ο-6ο και 3ο-5ο Νηπιαγωγεία Μελισσίων.

Τα υπόλοιπα Σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Τι ισχύει για τις απουσίες μαθητών λόγω γρίπης -Νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας

Oδηγίες του υπουργείου Υγείας προς τα σχολεία για τη γρίπη • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso