Άνοιγμα σχολείων: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πώς τα σχολεία  δεν είναι πηγή που υπάρχει υπερμετάδοση ενώ είπε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους μαθητές του γυμνασίου και του δημοτικού με εκείνους του λυκείου που φαίνεται να ακολουθούν το φορτίο των καθηγητών τους.

Άνοιγμα σχολείων: Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ημερομηνία

Σχετικά με τα σχολεία και αν θα ανοίξουν στις 14 του μηνός είπε ότι δεν θέλει να μπει σε ημερομηνίες και ότι οι φάσεις σταδιακά παραμένουν. Επισήμανε ότι τα σχολεία δεν είναι πηγή που υπάρχει υπερμετάδοση ενώ είπε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους μαθητές του γυμνασίου και του δημοτικού με εκείνους του λυκείου που φαίνεται να ακολουθούν το φορτίο των καθηγητών τους.

Άνοιγμα σχολείων: Πόσο θα κοστίσουν οι δωρεάν μάσκες για εκπαιδευτικούς και μαθητές

«Τα κρίνουν όλα οι ειδικοί και θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει συζήτηση ή εισήγηση για διαφορετική αντιμετώπιση γεωγραφικών ζωνών. Δίνουμε τη μάχη να ρίξουμε το ιικό φορτίο σε όλη την Επικράτεια. Εχθρός είναι ο εφησυχασμός», υπογράμμισε.

Για την εστίαση δήλωσε πως είναι δύσκολη εξίσωση, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για νυχτερινή διασκέδαση και ορθίους. Για τα εστιατόρια και τα καφέ το πότε θα ανοίξουν «θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση και την εισήγηση των επιστημόνων, πάντα με ωράριο και κανόνες», τόνισε ενώ ανέφερε ότι το βασικό ζήτημα είναι να έχουμε ορατότητα, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα, με χαμηλότερες υποχρεώσεις για αυτούς τους επιχειρηματίες.

Σχετικά με το εμβόλιο της απλής γρίπης είπε ότι η τελευταία δόση των εμβολίων, περίπου 1 εκατ. έρχεται τον Δεκέμβριο και κάλεσε τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να ακολουθήσουν τη διαδικασία.

Γώγος για άνοιγμα σχολείων: Πιθανόν να ανοίξουν μετά τα Χριστούγεννα

Άνοιγμα σχολείων: Οι φόβοι των ειδικών και τα σενάρια για Γενάρη