Δείτε παρακάτω όσα αναφέρει ο Νίκος Τσούλιας , Γραμματέας Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ:

 

Σε  μία απαράδεκτη και προκλητική διοργάνωση διημερίδας με θέμα: “” προχωρά η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Η Διημερίδα που διοργανώνεται “σε συνεργασία με τα Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά “και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες της ευρύτερης περιοχής” αποτελεί στην ουσία προκλητική διαφήμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης λίγο πριν ξεκινήσουν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά.

Με τον τρόπο αυτό ο ΔΙΔΕ Πειραιά μετατρέπεται από ελεγκτής   και επόπτης – σύμφωνα με το νόμο-, των ιδιωτικών σχολείων της Διεύθυνσής του  σε χορηγός τους.

Η προκλητική αυτή ενέργεια του Διευθυντή Εκπαίδευσης  δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.  Έρχεται ως συνέχεια μιας πολιτικής  εκχώρησης τομέων του δημοσίου αγαθού της παιδείας σε ιδιώτες   που ασκείται από το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια.

Σε μία περίοδο που η  δημόσια εκπαίδευση αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υποχρηματοδότησης, έλλειψης ανθρώπινων και υλικών πόρων,  ανάγκης  λήψης μέτρων για την κάλυψη μαθησιακών κενών, ο συγκεκριμένος Διευθυντής εκπαίδευσης,  επιλέγει αντί να ασχοληθεί με αυτά,  να διαφημίσει τα ιδιωτικά σχολεία της περιοχής του.

Προκύπτει τεράστιο ηθικό πρόβλημα το οποίο οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ