Πανεπιστημιακή αστυνομία: Πότε θα συγκροτηθεί η ομάδα προστασίας – Σε ποιά ΑΕΙ θα εγκατασταθεί

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Πότε θα συγκροτηθεί η ομάδα προστασίας – Σε ποιά ΑΕΙ θα εγκατασταθεί

: «Τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία» δήλωσε ο .

Σε ποιά πανεπιστήμια θα εγκατασταθεί η

Αποφασισμένη να επιβάλλει τις διατάξεις του για τη φύλαξη των πανεπιστημίων είναι η κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις, που υπάρχουν σε διάφορα ιδρύματα αλλά και την κατάληψη στο Αριστοτέλειο η οποία συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη 9 του μήνα, από φοιτητές οι οποίοι ζητούν ακόμη και την παραίτηση του πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου.

Μέχρι το τέλος Απριλίου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα συγκροτήσει την πρώτη των ΑΕΙ από τους ήδη υπηρετούντες στην για πέντε πανεπιστήμια (ΕΚΠΑ και ΕΜΠ στη Πανεπιστημιούπολη, το Οικονομικό, στην Πατησίων, το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Πατρών).

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη κατάληψη στο ΑΠΘ, «όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα.

Τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία». Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι οι «πολίτες πληρώνουν τα Πανεπιστήμια για σπουδές και μέλλον των παιδιών, όχι για ασκήσεις οπισθοδρόμησης. Και η Πολιτεία στηρίζει την Παιδεία γιατί αποτελεί το βασικό όπλο της χώρας για συμμετοχή στα τεχνολογικά άλματα που κάνει ολόκληρος ο πλανήτης. Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση». Ταυτόχρονα και το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του έχει καλέσει όλα τα ιδρύματα να ξεκινήσουν όλες τις διαδικασίες για την προμήθεια συστημάτων ασφάλειας (κάμερες, συναγερμούς κ.λπ.).

Στο μεταξύ όμως στο Αριστοτέλειο, μετά και τα τελευταία γεγονότα η κατάσταση είναι έκρυθμη με τους φοιτητές να έχουν κάνει κατάληψη στην πρυτανεία και να ζητούν την απόσυρση του νέου νόμου που μεταξύ άλλων προβλέπει τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά και την παραίτηση του πρύτανη κ. Νίκου Παπαϊωάννου και μάλιστα έχουν προχωρήσει σε συλλογή διαδικτυακών υπογραφών.

 

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές οι φοιτητές ο Πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Νίκος Παπαϊωάννου, κάλεσε την αστυνομία να επέμβει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κατάληψη φοιτητών στην Πρυτανεία, με την δικαιολογία φθορές εντός του κτηρίου. Η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν βάρβαρη, αλλά και ιστορική». Από την άλλη πλευρά όμως η κυβέρνηση μέσω του κ. Χρυσοχοΐδη  ξεκαθαρίζει ότι οι  πρώτες Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα εγκατασταθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου σε ορισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από τις υπάρχουσες δυνάμεις της μέχρις ότου το Φθινόπωρο έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους οι αστυνομικοί, οι οποίοι θα προσληφθούν, σύμφωνα με τον, προσφάτως, ψηφισθέντα νόμο, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ .

Αναφερόμενος στην κατάληψη του ΑΠΘ ο κ. Χρυσοχοΐδης , δήλωσε ότι «κάποιοι λίγοι, με πολλή αυθαιρεσία θέλουν να επιβληθούν πάλι στη δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση του Ιδρύματος. Ασήμαντες μειοψηφίες που ανακυκλώνονται στο διαδίκτυο, αυτά ούτε τα άλλαξαν, ούτε μπορούν να τα αλλάξουν, ούτε πρόκειται να τα αλλάξουν».

Πανελλήνιες 2021: Τι θα ισχύσει για τα άτομα με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Πανελλήνιες 2021: Κάντε αίτηση ΕΔΩ – Πλήρης οδηγός για τους υποψήφιους

Πανελλήνιες 2021: Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής – Οδηγίες

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !