: Τα σημερινά των μαθημάτων προσανατολισμού για τους εξεταζόμενους των ΓΕΛ στις εκτιμήθηκαν ως ιδιαίτερα απαιτητικά, με τη Φυσική να ξεχωρίζει ως αδικαιολόγητα δύσκολη.

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις.

Σχολιάζοντας τα θέματα που «έπεσαν» στο Action 25, ο Πύρος Δαμιανός, Φυσικός και μέλος ΟΕΦΕ, είπε: «Σήμερα για τη Φυσική ήταν μια άτυχη μέρα για τη θεματοδοσία. Τα θέματα ήταν απίστευτα πολλά».

Σε ερώτηση σχετικά με το ποια επιτροπή αποφασίζει για το πλήθος και τον «όγκο» των θεμάτων, απάντησε: «Υπάρχει επιτροπή του Υπουργείου που δεν ανακοινώνεται, δεν ξέρουμε, δεν το μαθαίνουμε ποτέ».

«Αδιάβατα» τα θέματα στη Φυσική

«Αν τα πάρουμε ένα-ένα, είναι όλα βατά, συζητήσιμα. Ο συνδυασμός τους όμως είναι ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα», εκτίμησε ο ειδικός για τον λόγο που τα θέματα ήταν δυσπρόσιτα.

«Όταν ένας έμπειρος καθηγητής θέλει πάνω από δύο ώρες για να το απαντήσει έτσι όπως πρέπει, ένας διαβασμένος μαθητής θέλει πάνω από τέσσερις ώρες», υπογράμμισε.

«Φταίνε αποκλειστικά οι θεματοδότες για αυτά τα θέματα. Έβαλαν μικρές “παγίδες”, συνεπώς ο μαθητής έπρεπε να είναι προσεκτικός σε κάθε λέξη που διάβαζε και να απαντήσει πάρα πολλά πράγματα», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον λόγο που διαμορφώθηκαν έτσι τα θέματα, ο κ. Δαμιανός είπε: «Θα ήθελα να ρωτήσω τον λύτη της επιτροπής σε πόση ώρα έκανε. Δεν ξέρω τους ανθρώπους που αποφασίζουν».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ