Πανελλήνιες 2021: Μοριοδότηση ζητούν οι μαθητές Ελασσόνας μετά τον σεισμό

Πανελλήνιες 2021: Μοριοδότηση ζητούν οι μαθητές Ελασσόνας μετά τον σεισμό

: Επιστολή προς την υπουργό Παιδειας, έστειλαν οι μαθητές της Γ΄Λυκείου από το 1ο Γενικό Λύκειο Ελασσόνας. Δείτε στο ipaidia.gr τι αναφέρει αναλυτικά η επιστολή τους.

Πανελλήνιες 2021: Αναλυτικά η επιστολή των σεισμόπληκτων μαθητών

Η επιστολή όπως τη δημοσίευσε το LarissaNet:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Είμαστε μαθητές της Γ’ λυκείου του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας και με αφορμή τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που πλήττουν ακόμη και σήμερα την περιοχή μας , θα θέλαμε να καταθέσουμε το κύριο αίτημά μας: τη των φετινών υποψήφιων του Δήμου Ελασσόνας στις .

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από αμέτρητες δυσκολίες για όλους μας, και ιδιαίτερα για εμάς, τους μαθητές της Γ’ λυκείου, που αγωνιζόμαστε καθημερινά για την Συγκριτικά με τους υπόλοιπους υποψήφιους, εμείς ήρθαμε αντιμέτωποι με μια ακόμη δοκιμασία, αυτή του σεισμού.

Πολυάριθμες κατοικίες καταστράφηκαν, μερικά ή ολικά, αναγκάζοντάς μας να τις εγκαταλείψουμε, με τον φόβο ότι ανά πάσα στιγμή ο εγκέλαδος μπορεί να ξαναχτυπήσει την πόρτα μας. Οι σχολικές και φροντιστηριακές μονάδες παραμένουν κλειστές από την Τετάρτη 3/3/2021, και σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η ημερομηνία επαναλειτουργίας τους παραμένει άγνωστη. Εκτός  αυτού, οι εκατοντάδες μετασεισμοί δεν επιτρέπουν να διεξαχθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με συνέπεια να χαθούν πολύτιμες ώρες μαθημάτων.

Το σημαντικότερο, όμως, κατάλοιπο των σεισμών, είναι το τραύμα, που «ράγισε»  ανεπανόρθωτα την ήδη καταρρακωμένη ψυχολογία μας. Ως κάτοικοι της Ελασσόνας, μιας πόλης που βρίσκεται στο επίκεντρο των σεισμών, υποφέρουμε από «μετατραυματικό στρες»  και ανησυχία για το μέλλον, αφού σύμφωνα με σεισμολόγους, το φαινόμενο αυτό βρίσκεται εν εξελίξει. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την συμπόνια και την θλίψη που νιώθουμε για τους άστεγους συγγενείς και φίλους δυσχεραίνουν την αυτοσυγκέντρωση και την προσήλωση στον στόχο μας.

Εν κατακλείδι, κυρία Υπουργέ σας καλούμε να συμμεριστείτε την ιδιαιτερότητα της κατάστασης που βιώνουμε, και ως άνθρωπος με κοινωνική πανοπλία να μεριμνήσετε για τη μας στις φετινές , όπως, άλλωστε, έχει πράξει και στο παρελθόν η Ελληνική Πολιτεία σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Μπορεί εμείς ακόμα να μην είδαμε τα σπίτια μας να γκρεμίζονται, αλλά υπάρχει κίνδυνος να γκρεμιστούν τα όνειρά μας.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας

Με εκτίμηση οι εκπρόσωποι των μαθητών της Γ’ λυκείου του

1ου ΓΕΛ Ελασσόνας»

Πανελλήνιες 2021: Τι θα ισχύσει για όσους χτυπήσουν το χέρι τους

Πανελλήνιες 2021: Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν – Τι πρέπει να ξέρετε για τις αιτήσεις – δηλώσεις

Πανελλήνιες 2021: Τι θα ισχύσει για τα άτομα με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !