Πανελλήνιες 2019: "Για τα παιδιά που είδα να κλαίνε…"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/06/2019 - 09:41 | Author: Newsroom Ipaidia

| Είδα παιδιά να κλαίνε εξαιτίας των , είδα παιδιά να αισθάνονται συντετριμμένα επειδή ένοιωσαν τα όνειρά τους να καταρρέουν.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Όχι επειδή δεν προετοιμάστηκαν καλά, αλλά επειδή έπεσαν σε εξεταστές οι οποίοι ήθελαν να φέρουν τις αντοχές των παιδιών στα άκρα. Βάζοντας δύσκολα, ατελείωτα, γεμίζοντας σελίδες με ένα σωρό ερωτήματα, θέλοντας να μας δείξουν πως εκείνοι είναι πανεπιστήμονες και τα παιδιά πρέπει να απαντήσουν σε όλα.

Μία χρονιά γεμάτη προσπάθεια, γεμάτη νεύρα, αϋπνία, ατελείωτους καφέδες και όνειρα που τρεμοπαίζουν.

Και ξαφνικά, βλέπεις μία ερώτηση που δε θυμάσαι καλά και αισθάνεσαι χαμένος. Επειδή το ανάλγητο εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν μπορεί να αντιληφθεί την αγωνία του παιδιού που προσπαθεί για το μέλλον του και θέλει να πετύχει το σκοπό του.

Δεν είναι ότι τα παιδιά δεν έχουν προετοιμαστεί, αλλά ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι λειψό και χρειάζεται σοβαρές διορθώσεις. Δεν μπορείς να μετρήσεις τη στεναχώρια σου, όταν το άγχος σε κυριεύει και ξεχνάς όλα αυτά τα οποία διάβαζες μία ολόκληρη χρονιά.

Δεν αξίζει να κλαίει κανένα παιδί, διότι η αξία δεν κρίνεται μόνο από ένα γραπτό ή μία άτυχη στιγμή. Στη ζωή αξίζει η προσπάθεια και το να καταβάλλεις την προσπάθειά σου με αξιοπρέπεια, όχι μόνο ένα καλό αποτέλεσμα.

Η επιτυχία στη ζωή είναι σίγουρη για εκείνον που δε σταματάει να ελπίζει και να προσπαθεί ποτέ.

Πανελλήνιες 2019 -ΕΠΑΛ 13/6: Θέματα και απαντήσεις

Πανελλήνιες 2019 – ΕEΦ: Ο χρόνος δεν επαρκούσε για τις απαντήσεις στα θέματα της Φυσικής

Πανελλήνιες 2019 – ΕΕΦΕΕ: "Εξετάσεις φυσικής ή τεστ αντοχής"

Πανελλήνιες 2019: Βατά τα θέματα της Ιστορίας, μέτριας δυσκολίας σε Φυσική και ΑΕΠΠ  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: