Πανελλαδικές 2017: Δελτία εξεταζομένων – Η εγκύκλιος

Πανελλαδικές 2017: Δελτία εξεταζομένων – Η εγκύκλιος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017: Οι υποψήφιοι των φετινών μέχρι τα μέσα Μαΐου θα έχουν στα χέρια τους  τα δελτία εξεταζομένων για το 2017, τα οποία θα τους διανεμηθούν από τα σχολεία. Στις 11/5 ξεκινούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Τόσο για τους υποψηφίους των Γενικών, όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων, τα δελτία θα εκτυπώνονται προσυμπληρωμένα από το πληροφοριακό σύστημα , σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Στο δελτίο εξεταζομένου ΓΕΛ εκτυπώνονται αυτόματα και τα 4 ή 5 εξεταζόμενα μαθήματα.

Σε όλα τα δελτία, είτε από την εφαρμογή ή χειρόγραφα θα αναγράφεται το εξεταστικό κέντρο ή το ειδικό εξεταστικό κέντρο (βαθμολογικό κέντρο) για όσους εξετάζονται προφορικά. Το δελτίο εξεταζομένου θα χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό της ταυτότητας των κατόχων του που συμμετέχουν στις καθώς και στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Κατά την ίδια , οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, δεν θα παραλάβουν δελτίο εξεταζομένου, αφού δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις.

Όσοι από τους αποφοίτους υπέβαλαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις των δύο τελευταίων ετών και τελικά δεν θα προσέλθουν σε κανένα εξεταζόμενο μάθημα:

α) Δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια για ανάκληση της αίτησης – δήλωσης.

β) Μετά την ανακοίνωση των γραπτών βαθμολογίων των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, θα έχουν δυνατότητα να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο διεκδικώντας το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση.

Τσίπρας: «Καταργούνται οι Πανελλαδικές εξετάσεις» – Οι σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση

Πανελλήνιες 2017: Τα SOS των πανελλαδικών εξετάσεων

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !