Πανελλαδικές: Η ενδοσχολική βία το θέμα της έκθεσης στα ΕΠΑΛ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/05/2014 - 16:01 | Author: Newsroom Ipaidia

Στο φλέγον ζήτημα της ενδοσχολικής βίας κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ- ΟΜΑΔΑ Α') που διαγωνίστηκαν σήμερα στο μάθημα της έκθεσης, στα πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Από τους υποψήφιους ζητήθηκε να αναφέρουν μορφές ενδοσχολικής βίας και να προτείνουν τρόπους για την αντιμετώπισή τους.

Τα περίπου 80.000 «πρωτάκια» του Λυκείου, εξάλλου, για πρώτη φορά απάντησαν σε ερωτήματα που έχουν επιλεγεί με κλήρωση από την Τράπεζα Θεμάτων. Ο βαθμός που θα αποσπάσουν στο τέλος των εξετάσεών τους θα συνυπολογιστεί σε μικρό ποσοστό στις εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από την Τράπεζα Θεμάτων αντλήθηκε το 50% των ερωτημάτων, ενώ όλα τα θέματα είναι διαθέσιμα για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην ιστοσελίδα http://exams-repo.cti.gr. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, η Τράπεζα θα έχει εμπλουτιστεί τον Σεπτέμβριο με νέα θέματα, ενώ την ίδια περίοδο θα δημοσιοποιηθούν τα θέματα της Β' Λυκείου.

Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από τα γενικά λύκεια και τα επαγγελματικά της β΄ομάδας επιστρέφουν αύριο, Παρασκευή, στα θρανία για να διαγωνισθούν, ανάλογα με την κατεύθυνση, στα μαθήματα Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και Ιστορίας Γενικής Παιδείας

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso