"Οι μεταταγμένοι προετοιμάζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επίδοση εξώδικης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/05/2018 - 17:01 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το υπουργείο κωλυσιεργεί. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Καλά τα Δικαστήρια, καλά τα εξώδικα και οι ανοιχτές επιστολές και οι απαντήσεις σε όλους όσους μας εχθρεύονται. Απαιτείται και αυτοπρόσωπη και ενεργή παρουσία και φωνή. Βλέπετε ότι για την απόδοση των οργανικών θέσεων των των μη κοινών ειδικοτήτων επικρατεί σιγή ιχθύος. Η κατάσταση θυμίζει το ναρκωτικό που χορηγείται στον ασθενή πριν από την εγχείριση. Ποιος ξέρει άραγε τι είδους θα είναι η «εγχείριση»: Δεξαμενή διαθέσιμων εκπαιδευτικών για κάλυψη  αναγκών; Κινητικότητα; Εσωτερικές έριδες μεταξύ επιστημονικών ενώσεων με άδηλα αποτελέσματα;

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. 4172/2013

Oλυμπία Ζαραμπούκα                                 Μιχάλης Παπαδόπουλος

Για δε το θέμα της απόφασης του ΣτΕ για τις κοινές ειδικότητες, επίσης παρατηρείται αδράνεια και εκνευριστική σιωπή. Έχει πλέον περάσει περίπου ένα τετράμηνο και παραπάνω από τότε που το υπουργείο έλαβε γνώση της απόφασης. Τι περιμένει; Το λάθος της διαδικασίας των μετατάξεων αφορά αποκλειστικά και μόνο αυτό το ίδιο το υπουργείο, δηλαδή την διοίκηση. Τι σκοπεύει να κάνει; Μήπως περιμένει το πέρας της σχολικής χρονιάς για να κάνει πράξη τις άδηλες σκέψεις του, ούτως ώστε οποιεσδήποτε αποφάσεις πάρει εν μέσω καλοκαιριού να ξεσηκώσουν τις μικρότερες αντιδράσεις κατά τη διάρκεια των περίφημων «μπάνιων του λαού»; Μην εφησυχάζετε, ότι και να μας υπόσχονται, η ουσία και η πραγματικότητα είναι τούτη την στιγμή μία: Υπάρχει μία εκκρεμότητα από την πλευρά του υπουργείου μετά την απόφαση του ΣτΕ και πρέπει να τακτοποιηθεί. Εμείς δεν ευθυνόμαστε ώστε να είμαστε «όμηροι» αφενός του σφάλματος και αφετέρου της αδράνειας του υπουργείου για την διόρθωσή του.

Όσο αφήνουμε τον χρόνο να περνάει και δεν έχουμε πράξεις από το υπουργείο, γιατί από λόγια και «χαρτιά» χορτάσαμε, τόσο παίζουμε το παιχνίδι του υπουργείου: «Άστους αυτούς δεν παραπονιούνται, θα δούμε αργότερα μήπως συμφέρει περισσότερο να λύσουμε τα προβλήματά τους κατά τον καλύτερο (πολιτικά) για εμάς (το υπουργείο) τρόπο». Αυτές μπορεί να είναι οι σκέψεις που επικρατούν στην πολιτική ηγεσία. Αυτές τις σκέψεις μπορούμε να τις διώξουμε μόνο αν δείξουμε την δύναμή μας. Η δύναμή μας επιδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο με

την δυναμική μας παρουσία στο Μαρούσι, έξω από τις πύλες του υπουργείου. Τότε θα αναγκάσουμε τους παράγοντες του υπουργείου να δεχθούν αντιπροσωπεία μας, με την οποία θα συζητήσουν και θα δώσουν συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης.

Εννοείται πως καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν η συμμετοχή δεν ξεπερνάει τουλάχιστον τα εξακόσια (600) άτομα πανελλαδικά. Δεν θα μας τιμάει το γεγονός από περισσότερους από 3.500 μεταταγμένους εκπαιδευτικούς πανελλαδικά, να μην μπορούμε να συγκεντρωθούμε τουλάχιστον το ένα έκτο, δηλαδή περίπου εξακόσιοι, σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που στο κάτω κάτω θα αφορά την ίδια την υπηρεσιακή μας αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Με τον αριθμό αυτόν θα έχουμε πρόσωπο να ζητήσουμε και από τοπικά σωματεία και συνδικαλιστικές παρατάξεις να μας υποστηρίξουν και να συμμετέχουν και αυτά με κόσμο και εκπροσώπους.

Επομένως ο αριθμός των 600 συναδέλφων με σοβαρή πρόθεση συμμετοχής, θα πρέπει να ξεπεραστεί για να αποφασισθεί η πραγματοποίηση της συγκέντρωσης. Οι συνάδελφοι που εδώ και καιρό ζητούσαν την πραγματοποίησή της εννοείται ότι θα πρέπει να βγουν μπροστά και να διαθέσουν τις δυνάμεις τους για την συγκέντρωση των συμμετοχών αυτών.

Σας θυμίζουμε ότι στην εξώδικη δήλωση του Μαΐου του 2015, δήλωσαν συμμετοχή περίπου 650 συνάδελφοι και στην συγκέντρωση στο υπουργείο πήραμε μέρος παραπάνω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μαζί με άλλα μέσα, να αποτρέψουμε τις ανακλήσεις. Εφόσον δηλώσετε συμμετοχή παρόμοιος αριθμός συναδέλφων, τότε θα ζητηθεί από τον νομικό μας σύμβουλο να συνταχθεί εξώδικη δήλωση, με την οποία θα προειδοποιούνται οι παράγοντες του υπουργείου για τα νομικά μέτρα που θα λάβουμε εναντίον τους, εφόσον δεν προβούν σε άμεση λύση του θέματος των μετατάξεων, με άμεση απόδοση των οργανικών θέσεων στις μη κοινές ειδικότητες και νομοθετική ρύθμιση της υπηρεσιακής κατάστασης των κοινών ειδικοτήτων. Η εξώδικη αυτή δήλωση θα επιδοθεί περίπου ταυτόχρονα με την παρουσία μας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ο καναπές δεν θα μας σώσει. Σηκωθείτε και δείξτε την δύναμή μας.

 

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθειά μας ας επικοινωνήσουν με την επιτροπή μας, διότι η προσπάθεια διοργάνωσης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο υπουργείο απαιτεί χρόνο και κόπο. Το έχουμε ξανακάνει και το γνωρίζουμε. Η συνδρομή σας λοιπόν είναι πολύτιμη. Ενδεικτικά θα μπορούσαν, όσοι προτίθενται να βοηθήσουν, να συγκεντρώσουν συμμετοχές στις κατά τόπους περιοχές όπου διαμένουν και να τις στείλουν στο e-mail όπου θα καταμετρώνται.

Οι συμμετοχές θα καταμετρηθούν μόνο με αποστολή e-mail (δηλαδή δεν θα αρκεί απλή δήλωση στην ομάδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/ypoxreotikametatagmenoi/ ούτε πολύ περισσότερο ένα απλό like κάτω από τις δημοσιεύσεις μας) στο οποίο θα περιέχονται τα προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, περιοχή υπηρέτησης) και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνα), τα οποία θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανάγκη επικοινωνίας και συντονισμού των ενεργειών μας και σε καμία περίπτωση δεν θα δημοσιοποιηθούν. Το μόνο που θα δημοσιοποιηθεί θα είναι το ονοματεπώνυμο, η ειδικότητα και η περιοχή υπηρέτησης, με την εξώδικη δήλωση που θα κοινοποιηθεί στο υπουργείο και η οποία θα συνταχθεί και θα επιδοθεί ανεξαρτήτως πραγματοποίησης της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και θα περιέχει τα ονοματεπώνυμα αυτών που θα δηλώσουν την επιθυμία συμμετοχής στην διαμαρτυρία και το εξώδικο. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι το αργότερο στις 25 Μαΐου 2018. Ηλεκτρονική διεύθυνση δηλώσεων συμμετοχής: ozara[email protected]

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: