Οι αλλαγές στην εκπαιδευτική νομοθεσία για τα Άτομα με Αναπηρία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/12/2019 - 12:20 | Author: Newsroom Ipaidia

Συνάντηση με εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) είχε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, . Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η σύσταση επιτροπής -σε συνεργασία με τη Συνομοσπονδία- η οποία θα προτείνει αλλαγές σε όλη την εκπαιδευτική νομοθεσία για τα Άτομα με ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επιπλέον, η κ. Κεραμέως διαβεβαίωσε την ΕΣΑμεΑ ότι το υπουργείο εξετάζει την εισαγωγή νέων θεματικών στα σχολεία, που έχουν στόχο -μεταξύ άλλων – τον σεβασμό στον άλλον και τη διαφορετικότητα. Όπως τόνισε η υπουργός, είναι υποχρέωση όλων «να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο κόσμο, δίκαιο, βιώσιμο, για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Επίσης, η κ. ενημέρωσε ότι στα πανεπιστήμια ήδη θεσμοθετούνται οριζόντιες αξιολογήσεις σε θεματικές που συμπεριλαμβάνουν την πλήρη ισότητα δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και την προσβασιμότητα ΑμεΑ στους χώρους των ΑΕΙ.

Από την πλευρά της ΕΣΑμεΑ, στη συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο αντιπρόεδρος, Αντώνης Χαροκόπος, ο γγ, Ιωάννης Λυμβαίος, καθώς και το μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής, Ανδρέας Λίβανος.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: