: “Αναχρονιστικό μέτρο. Ελπίζω να ψηφίσουν όλοι την κατάργησή του”

Την κατάργηση της και κοσμιοτάτης από το εκπαιδευτικό σύστημα ανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη Βουλή. «Πρόκειται για ένα εντελώς αναχρονιστικό μέτρο, ένα μέτρο που χρησιμοποιήθηκε ενάντια και στους αριστερούς, αλλά και ενάντια σε πάρα πολύ δημιουργικούς πολίτες αυτής της χώρας» τόνισε ο υπουργός απαντώντας σε απαξιωτικό χαρακτηρισμό της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου για την ερώτηση 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήμασταν εμείς, το ΠΑΣΟΚ, που καταργήσαμε τον επιθεωρητή στα σχολεία. Όμως αυτό ξέρετε ότι είναι ένα μέτρο ξεπερασμένο και δεν ισχύει. Τι κάνουμε; Λαϊκισμούς κάνουμε στην Παιδεία;» ισχυρίστηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Ελπίζω, όταν θα φέρουμε στη Βουλή τη διάταξη για την κατάργηση της , να την ψηφίσετε» της επισήμανε ο Κ. Γαβρόγλου και δεσμεύτηκε ότι «εμείς θα φέρουμε διάταξη για να καταργήσουμε αυτή την εντελώς αναχρονιστική διάταξη σχετικά με τη ».

[irp posts=”113540″ name=”Καταργείται η διαγωγή κοσμία στα σχολεία”]

Αμέσως η Ν.Δ. έσπευσε να υπερασπιστεί το συντηρητικό απολίθωμα σε ακόμη μία μάχη οπισθοφυλακών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «αδιαφορεί για την… πειθαρχία στα σχολεία». Η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως εκτίμησε ότι οι δηλώσεις Γαβρόγλου «εγείρουν σοβαρή ανησυχία για τον τρόπο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τη συμπεριφορά και την πειθαρχία στο σχολικό περιβάλλον. Αυτό που θα έπρεπε να προβληματίσει την ηγεσία του είναι πώς θα μπορούσε να διασφαλιστεί η πιο ουσιαστική εφαρμογή της διάταξης και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να θωρακιστεί με δικλείδες αντικειμενικότητας και διαφάνειας. Αντί αυτού, επιλέγει την κατάργηση της διάταξης, σε μια μηδενιστική και ανεύθυνη λογική».