Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης στα ΕΠΑΛ του Ν. Κορινθίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/11/2017 - 17:30 | Author: Newsroom Ipaidia

Τα του Νομού Κορινθίας επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Γεώργιο Μουστάκα, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτη Πετρόπουλο και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Δρ. Ιωάννη Φειδά.

 

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το Επαγγελματικό Λύκειο Ξυλοκάστρου, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλο, το Επαγγελματικό Λύκειο Κιάτου και το 1ο και 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Λουτρακίου, όπου παρευρέθηκαν και εκπαιδευτικοί Επαγγελματικών Λυκείων της Κορίνθου καθώς και η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Κορίνθου . Στη συνέχεια ο κ. Μπαξεβανάκης συναντήθηκε με την Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων υπήρξε εκτενής και αναλυτική συζήτηση αναφορικά με τη συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές που υλοποιούνται με την αναμόρφωση της δομής του ΕΠΑ.Λ., τη διεύρυνση της πρόσβασης σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και την καθολική εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας» που δίνει τη δυνατότητα σε αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. να εισαχθούν ομαλά και με ασφάλεια στην αγορά εργασίας, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και πιστοποίηση επιπέδου 5 του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Υφυπουργός στην υλοποίηση του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» που έχει στόχο την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Επαγγελματικά Λύκεια με την πρόσληψη Ψυχολόγων, την εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στην Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά, τη σύνδεση με την τοπική κοινωνία και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, δράσεις που θα εφαρμοστούν πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2017-18 και θα γενικευτούν από την επόμενη σχολική χρονιά σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: