Ο Αρχιεπίσκοπος απαντά στον Υπ. Παιδείας για τα θρησκευτικά και τους «τζιχαντιστές» Μητροπολίτες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/05/2016 - 23:05 | Author: Newsroom Ipaidia
Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Εκκλησίας και Υπουργείου Παιδείας εξακολουθεί να είναι το θέμα της κατάργησης του μαθήματος των θρησκευτικών με τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να μιλά για αλλαγές και αναμόρφωση του μαθήματος και ότι κατάργησή του.
Στόχος του Υπουργείου να αποκτήσει το μάθημα των θρησκευτικών μια μορφωτική ουσιαστική υπόσταση, μία προσπάθεια διαμόρφωσης ηθικών και δημοκρατικών αξιών για τα παιδιά αλλά και άνοιγμά του και ενημέρωση και για άλλες θρησκείες.

«Για λόγια που έχουν κουράσει» έκανε λόγο μιλώντας στο Ήπειρος Τv1 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων. Κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές που δρομολογούνται στα θρησκευτικά και αν αυτές οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν υπό προϋποθέσεις ο Μακαριότατος έκανε λόγο για θεωρίες που έχει ο κ. Φίλης οι οποίες όμως έχουν κουράσει για να προσθέσει πως ακόμη και αν περάσουν αυτού του είδους οι θεωρίες και απόψεις «η εκκλησία δεν πεθαίνει». Μάλιστα εξέφρασε την άποψη πως πρόκειται απλά και μόνο για λόγια από πλευράς του Υπουργού Παιδείας, λόγια που όμως κουράζουν την ελληνική κοινωνία και τον κόσμο, με τον Αρχιεπίσκοπο να αφήνει σαφέστατα να εννοηθεί πως αυτό που προσδοκούν οι πολίτες είναι πράξεις και όχι απλώς λόγια.


Στο θέμα της κατάργησης ή όχι των θρησκευτικών οι τόνοι ανέβηκαν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο και του Υπουργού Παιδείας, με τον μεν πρώτο μιλώντας στους πιστούς το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής να λεει χαρακτηριστικά: «Να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας, όπως η κατάργηση των θρησκευτικών» και με τον κ. Φίλη να κάνει λόγο για μητροπολίτες τζιχαντιστές και να καλεί την εκκλησία να βάλει φραγμό σε συμπεριφορές που την διασύρουν. Επ’ αυτής της αντιπαράθεσης και τα περί μητροπολιτών «τζιχαντιστών» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος δεν παρείχε πλήρη κάλυψη στον Μητροπολιτη Καλαβρύτων λέγοντας χαρακτηριστικά «σ’αυτά ορισμένες φορές ο κ. Φίλης έχει επιτυχία. Δεν είναι τζιχαντιστές αλλά να μην μιμούμεθα τους τζιχαντιστές» ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος για να συνεχίσει λέγοντας πως η εκκλησία δεν μπορεί να τιμωρήσει την διαφορετική άποψη μπορεί όμως να συμβάλει για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ειδικότερα για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μίλησε για έναν άνθρωπο με ενδιαφέροντα που όμως μπορεί να παρεξηγηθεί από όσους δεν τον γνωρίζουν καθώς στην ροή του λόγου του εκρήγνυται λίγο περισσότερο από ότι πρέπει.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος υπογράμμισε ότι όλοι οι άνθρωποι παρά τα πάθη και τις αδυναμίες οφείλουν να σέβονται τον οποιοδήποτε, « είτε λέει να καταργήσει τα θρησκευτικά είτε να προσθέσει και άλλες διδακτικές ώρες κατέληξε ωστόσο λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να επιτραπούν στην παιδεία και στην μόρφωση των παιδιών λογικές κατάργησης ή απαλλαγής από κάποιο μάθημα.
Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso