Ο 17χρονος αριστούχος από το Μπαγκλαντές: Ήρθε πριν δύο χρόνια με τα πόδια στην Ελλάδα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/10/2019 - 14:52 | Author: Newsroom Ipaidia

Το 17χρονο αγόρι κατάφερε να βγάλει την καλύτερη βαθμολογία στην τάξη του, μιλάει άπταιστα Ελληνικά και μέσα σε 2 χρόνια έκανε το αδύνατο – δυνατό: ήρθε από το Μπαγκλαντές στην Ελλάδα ολομόναχος, χωρίς την οικογένειά του.

Ήταν μόλις 15 ετών όταν έκανε ολομόναχος και με τα πόδια το ταξίδι της ζωής του προς την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Έφθασε σε μια άγνωστη χώρα που δεν γνώριζε ούτε λέξη από τη γλώσσα. Βρήκε καταφύγιο και στήριξη στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και μέσα σε δύο χρόνια έγινε ο με τους καλύτερους βαθμούς στο ελληνικό σχολείο.

Ο Χασανού Ζαμάν ξεχώρισε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου καθώς ήταν παραστάτης. Το 17χρονο αγόρι κατάφερε να βγάλει την καλύτερη βαθμολογία στην τάξη του, μιλάει άπταιστα Ελληνικά και μέσα σε 2 χρόνια έκανε το αδύνατο – δυνατό: ήρθε από το Μπαγκλαντές στην Ελλάδα ολομόναχος, χωρίς την οικογένειά του. Ταυτόχρονα έμαθε να μιλάει 4 γλώσσες. Όπως λέει ο ίδιος, στο μέλλον θέλει να ασχοληθεί με τους υπολογιστές.

"Στη αρχή με δυσκόλεψε πάρα πολύ η γλώσσα, μπήκα στην τάξη και δεν καταλάβαινα τίποτα. Στην συνέχεια άρχισα να καταλαβαίνω τα ελληνικά, προσπάθησα και τα έμαθα. Κάθε μέρα μελετούσα 3 με 4 ώρες για να μάθω καλά τη γλώσσα και επιπλέον αφιέρωνα άλλες 2 ώρες για τα μαθήματα του σχολείου.

Ήταν δύσκολο, όταν ήρθα στην "Εστία" με αγάπησαν όλοι και με βοήθησαν. Κάθε μέρα μιλάω με την οικογένειά μου. Θέλω να γίνω προγραμματιστής, να αποκτήσω ένα σπίτι, να φέρω τους γονείς μου και να μείνω μαζί τους".

28η Οκτωβρίου: Ο 17χρονος παραστάτης από το Μπαγκλαντές που φιλοξενείται στην «Αποστολή»  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: