Νόμος η κατάργηση της διαγωγής των μαθητών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/08/2017 - 08:55 | Author: Newsroom Ipaidia

Ψηφίστηκε προχθες στο του υπουργείου Παιδείας, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της ΝΔ, και η κατάργηση του χαρακτηρισμού της των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας με Ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, που συνυπέγραψαν άλλοι 27 βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος, έθεσε το εν λόγω ζήτημα.

Όπως σημείωνε τότε ο βουλευτής, σύμφωνα με το left.gr ο χαρακτηρισμός της διαγωγής των μαθητών ως κοσμίας ή επίμεμπτης έχει νομοθετηθεί πριν από δεκαετίες – σε εποχές ταραγμένες πολιτικά – και στοχοποιεί μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Επινοήθηκε με το πρόσχημα ότι είναι δήθεν παιδαγωγικό μέτρο, ενώ κατέληξε να γίνει μέσο στιγματισμού και τρομοκράτησης του μαθητή.

Τσίπρας: Αριστεία δεν είναι ποιος θα κρατάει τη σημαία – Κυριάκος: Αντίπαλός σας η Ελλάδα του καλύτερου

Αυτό το μέτρο χρησιμοποιήθηκε για την περιθωριοποίηση μαθητών, πολλές φορές λόγω των ιδεών τους, της πολιτικής δράσης τους, της θρησκείας, του χρώματός τους κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και νυν βουλευτές του Κοινοβουλίου, που έχουν τιμωρηθεί ως μαθητές με το χαρακτηρισμό της διαγωγής τους ως κοσμίας!

Πράγματι, στο εν λόγω νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, στο άρθρο 70 παρ. 1 αναφέρεται ότι «κανένας χαρακτηρισμός που αφορά τη διαγωγή των µαθητών δεν αναγράφεται στους τίτλους σπουδών, ιδίως στα απολυτήρια, καθώς και τα αποδεικτικά απόλυσης, τα αποδεικτικά και πιστοποιητικά σπουδών», ενώ για μαθητές που φοίτησαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου, τα πιστοποιητικά αυτά θα εκδίδονται εφεξής χωρίς την αναγραφή του χαρακτηρισμού της διαγωγής.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso