Νομική διερεύνηση των αναμορφωμένων πινάκων από τη ΔΟΕ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/01/2015 - 10:38 | Author: Newsroom Ipaidia

Διερεύνηση νομικών ενεργειών για την αναμόρφωση των πινάκων αναπληρωτών με βάση το Ν. 4316/2014

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνέχεια της από 20/1/2015 απόφασής του ανέθεσε στη νομική του Σύμβουλο τη διερεύνηση της δυνατότητας προσφυγής κατά της, αιφνίδιας και στο μέσον της σχολικής χρονιάς, αλλαγής του τρόπου κατάταξης εκπαιδευτικών στους πίνακες αναπληρωτών.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αμέσως μόλις λάβει τις σχετικές κατευθύνσεις θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση επί του θέματος.

Από τη Δ.Ο.Ε.

H ΔΟΕ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αρ. Πρωτ.1344 Αθήνα 20/1/2015Προς

Τον Υπουργό Παιδείας

κ. Ανδρέα Λοβέρδο

Κοιν.

Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Αναμόρφωση πινάκων αναπληρωτών με βάση το Ν. 4316/2014

Κύριε Υπουργέ,

Με ρύθμιση που συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 72 του Ν.4316/2014 η κατάταξη στους πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν αποκτήσει πτυχίο στην ίδια εξεταστική περίοδο δεν γίνεται πλέον με βάση την ημερομηνία λήψης του αλλά με βάση τη βαθμολογία. Παρά το γεγονός ότι η ρύθμιση αυτή βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση, πιστεύουμε ότι είναι άδικο να εφαρμόζεται στη μέση της σχολικής χρονιάς και να ανατρέπει δεδομένα.

Θεωρούμε αδιανόητο, τη στιγμή που 18.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. έγιναν από τους ισχύοντες πίνακες, να αλλάξει ο τρόπος κατάταξης τώρα και οι 918 προσλήψεις που ανακοινώθηκαν να γίνουν με αναμορφωμένους πίνακες.

Ύστερα από τα παραπάνω, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ζητά να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών με τους ισχύοντες πίνακες και η ρύθμιση του Ν.4316 να εφαρμοστεί από την επόμενη σχολική χρονιά.

Loading...
  • europalso

    ideascentral