Νέες πιστώσεις για ΕΒΠ και Σχολικούς Νοσηλευτές – Τι γίνεται με τις νέες Οργανικές Θέσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/10/2018 - 11:54 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ενημέρωση για νέες προσλήψεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., Μετατάξεις, νέες Οργανικές Θέσεις, αλλαγές του Π.Δ. 1/2003, Επιμόρφωση των κλάδων

Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Δημήτρη Παπαευθυμίου & Βασίλη Βούγια

Μετά από ενημέρωσή μας από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης και Εκπαίδευσης(Ε.Α.Ε.) κο Π. Κασσιανό, σας πληροφορούμε σχετικά με:

1.- Νέες πιστώσεις για την Εξειδικευμένη Υποστήριξη μαθητών από Ε.Β.Π. και (ΠΕ25).

Ήδη έχει δρομολογηθεί η αποστολή των πιστώσεων που αφορά στο 40% των υπολειπόμενων, στις οποίες έχει προστεθεί και ένας επί πλέον σημαντικός αριθμός νέων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Εξειδικευμένης Υποστήριξης(Παράλληλη Στήριξη) μαθητών/τριών.

Όσον αφορά σε νέες πιστώσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για Σ.Μ.Ε.Α.Ε./ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ., ισχύουν όσα έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό, δηλαδή πως από ότι περισσέψει από τη διάθεση πιστώσεων από τα Προγράμματα ΕΣΠΑ και από την τελική τους διευθέτηση, ένα μέρος αυτού θα διατεθεί για προσλήψεις κυρίως σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

2.- Διαδικασία Μετατάξεων μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..

Η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την δυνατότητα απόσπασης μελών Ε.Ε.Π. από την Ειδική Αγωγή προς άλλους τομείς της εκπαίδευσης και το αντίστροφο βρίσκεται υπό διαμόρφωση.

Από την πλευρά μας τέθηκε έντονα το θέμα της δυνατότητας Μετάταξης και μελών Ε.Β.Π. και λάβαμε την υπόσχεση ότι θα υπάρξει η σχετική πρόβλεψη.

3.- Διαδικασία προσλήψεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..

Πρόθεση του Υπουργείου είναι να ισχύσει κοινή για όλη την εκπαίδευση διαδικασία, η οποία θα προβλέπει ως υποχρεωτική την Παιδαγωγική Επάρκεια για όλους τους κλάδους, κάτι που δεν θα αποτελεί κόλλημα πρόσληψης, θα δημιουργεί όμως την υποχρέωση της απόκτησης της μετά τον διορισμό και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με διαδικασία που θα είναι διευκολυντική για όλους.

4.-Σύσταση νέων Οργανικών Θέσεων και Μεταθέσεις μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..

Ζητήσαμε από το Υπουργείο, αναφορικά με τη σύσταση των νέων Οργανικών θέσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., η δυνατότητα να δοθούν στις επόμενες Μεταθέσεις, ώστε να ικανοποιηθούν τα πάγια αιτήματα των συναδέλφων, οι οποίοι για πολλά χρόνια στηρίζονται στον θεσμό των Αποσπάσεων.

Πήραμε την διαβεβαίωση ότι αυτό θα γίνει και ότι τα Οργανικά κενά θα ανακοινωθούν περί τον μήνα Φεβρουάριο του 2019, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος διεκπεραίωσης των Μεταθέσεων.

5.- Αλλαγές στις αρμοδιότητες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων του Προεδρικού Διατάγματος(Π.Δ.)1/2003.

Ως προς τις αλλαγές στις οποίες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, αυτές θα είναι σε περιορισμένη έκταση και θα είναι ακριβώς αυτές που θα εναρμονίζουν τις αρμοδιότητες των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. με τα αντίστοιχα συμβούλια Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Δ.Ε.. Να υπενθυμίσουμε πως η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. έχει καταθέσει στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. ολοκληρωμένη και συνολική πρόταση επί του θέματος.

7.- Επιμόρφωση όλων των κλάδων.

Μας ανακοινώθηκε ότι υπάρχει σε εξέλιξη διαβούλευση μεταξύ Υπουργού Παιδείας και Ι.Ε.Π., ώστε σύντομα να ξεκινήσουνΠρογράμματα Επιμόρφωσης, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες όλων των κλάδων. Την επιμόρφωση θα την αναλάβουν Πανεπιστημιακοί, ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος της σύστασης του, χρονοβόρου, Mητρώου Επιμορφωτών. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: