Τι αναφέρει η καταγγελία των Παρεμβάσεων ΠΕ Δυτικής Αττικής για την ανάκληση των μονιμοποιήσεων από το ΠΥΣΠΕ Δυτ. Αττικής:

ΠΛΕΥΣΗ στην εκπαίδευση

Σύλλογος εκπ/κών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Σύλλογος εκπ/κών Π.Ε. «Κ. Βάρναλης»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Καταγγέλλουμε την ανάκληση των μονιμοποιήσεων από το ΠΥΣΠΕ Δυτ. Αττικής με τις υπογραφές της δ/ντριας εκπαίδευσης Παναγιωτακοπούλου και των διορισμένων μελών Νιαγουλίδη-Θηβαίου!

Τα «αιρετά» μέλη της ΔΑΚΕ καταψήφισαν πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς καμιά ενημέρωση των δύο ΣΕΠΕ!

ΤΕΡΜΑ στους εκβιασμούς και την ομηρία! Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης! Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ τώρα!

Οι νεοδιόριστες και οι νεοδιόριστοι ΕΝΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ/ΜΟΝΙΜΟΙ!

Σε μια κατάπτυστη κίνηση προχώρησε το ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής στις αρχές Απρίλη αναιρώντας τις πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020, προκειμένου να τους εκβιάσει για να δεχτούν πειθήνιοι και σκυφτοί την ατομική τους αξιολόγηση. Η κίνηση αυτή φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της πρώην διευθύντριας εκπαίδευσης Παναγιωτακοπούλου, η οποία την τελευταία μέρα της θητείας της εισηγήθηκε και υπερψήφισε την άρση των μονιμοποιήσεων έχοντας δίπλα της τα δύο διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ, Θηβαίου και Νιαγουλίδη. Την άρση των διαπιστωτικών πράξεων καταψήφισαν τα «αιρετά» μέλη του ΠΥΣΠΕ, που ανήκουν στην παράταξη της ΔΑΚΕ και προέκυψαν από τις τελευταίες ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία στις οποίες οι αποχή άγγιξε το 90%. Παρόλα αυτά τα μέλη της ΔΑΚΕ, που αυτοπροσδιορίζονται ως «αιρετοί του κλάδου», δεν φρόντισαν να ενημερώσουν εγκαίρως τα ΔΣ των δύο ΣΕΠΕ της Δυτικής Αττικής προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση στη διεύθυνση την ημέρα της επίμαχης συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ!

Τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ με την υπογραφή τους διαλέγουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στρατόπεδο. Υλοποιούν τις εντολές του υπουργείου, συμμετέχουν στην εκστρατεία εκβιασμών και εκφοβισμού των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών προκειμένου αυτοί/ες να δεχτούν την αξιολόγηση και γίνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο συνένοχοι στην επίθεση κυβέρνησης και υπουργείου στη δημόσια εκπαίδευση, στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων και των αναγκών των παιδιών, στο τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Η στάση των διορισμένων μελών του ΠΥΣΠΕ δεν είναι καινούρια. Θυμίζουμε την στάση τους στην προηγούμενη προσπάθεια επιβολής των ηλεκτρονικών εκλογών. Τότε, και παρά τις αποφάσεις τόσο της ΔΟΕ όσο και των δύο ΣΕΠΕ που καλούσαν τους/τις συναδέλφους/ισσες να μην καταθέσουν αιτήσεις για τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών των ΠΥΣΠΕ και ταυτόχρονα όσους/όσες οριστούν από τη διοίκηση να παραιτηθούν, εκείνοι/ες αποδέχτηκαν τις θέσεις στο ΠΥΣΠΕ με αποτέλεσμα, ο ΣΕΠΕ Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης» να αποφασίσει ομόφωνα να εισηγηθεί την διαγραφή τους στην επόμενη τακτική ΓΣ όπως προβλέπει το καταστατικό του. Παρά την τότε αποχή του 97% είχαν το θράσος να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της απόφασής τους ότι δήθεν αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των συναδέλφων: «Το μόνο κίνητρο ανάμειξής μου με το ΠΥΣΠΕ, είναι η προσφορά, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, κανένα όφελος», έγραφε ο κ. Νιαγουλίδης… «Τα υπόλοιπα που αναφέρετε στην έγγραφη ανακοίνωσή σας, τα αφήνω στην κρίση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των παλαιοτέρων από εσάς που με γνωρίζουν προσωπικά και θα έπρεπε να ξέρουν καλύτερα!!!»… διαμαρτυρόταν η κυρία Θηβαίου, απαντώντας και οι δύο στις καταγγελίες του συλλόγου τους. Τελικά όλοι οι συνάδελφοι και ιδιαίτερα οι νεοδιόριστοι, όντως τώρα… ξέρουν καλύτερα για τα κίνητρα ανάμειξής τους στο ΠΥΣΠΕ και για το ποια τελικά κατέληξε να είναι η προσφορά τους.

Η στάση των αιρετών μελών της ΔΑΚΕ να καταψηφίσει την άρση των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων καθόλου δεν την αθωώνει. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται πλήρως η τοποθέτηση των δύο σχημάτων των Παρεμβάσεων στη Δυτική Αττική που με κοινή μας τοποθέτηση λίγο πριν τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία του περασμένου Νοεμβρίου τονίζαμε πως «Με την απόφαση τους να κατέβουν στις εκλογές με πρόσχημα τους αιρετούς, προσφέρουν ζηλευτή εκδούλευση στην Κεραμέως, νομιμοποιούν το βαθύ αντιδημοκρατικό σχέδιο για άφωνα και αδύναμα συνδικάτα», τονίζοντας μάλιστα πως τα αιρετά μέλη οφείλουν να λειτουργούν «ως το μάτι και το αυτί του κλάδου στα άβατα των υπηρεσιακών συμβουλίων στηρίζοντας και παλεύοντας για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, υπερασπιζόμενες και υπερασπιζόμενοι τη συλλογική έκφραση του κόσμου της εκπαίδευσης» και όχι όπως λειτουργούν και λειτούργησαν οι αιρετοί της ΔΑΚΕ για μια ακόμα φορά, δηλαδή πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς καμιά ενημέρωση των δύο ΣΕΠΕ, μπλοκάροντας στην πραγματικότητα με αυτόν τον τρόπο τις δυνατότητες κινητοποίησης στη διεύθυνση την ημέρα συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ, ώστε να μπλοκαριστεί η άρση των μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων συναδέλφων. Για μια ακόμα φορά η ΔΑΚΕ στέκεται απέναντι στα συμφέροντα των συναδέλφων και του κλάδου και η στάση της στην ψηφοφορία δεν μπορεί να σώσει ούτε τα προσχήματα. Πώς άλλωστε μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ο ένας από τους δύο «αιρετούς» της ΔΑΚΕ, διευθυντής στο σχολείο του, αρνείται να υπογράψει τη δήλωση της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο αντικειμενικά κλίμα φόβου για τους υπόλοιπους συναδέλφους του σχολείου του. Πώς λοιπόν θέλουν οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ να αυτοπροσδιορίζονται ως αιρετοί που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του κλάδου;

Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης και τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ λειτούργησαν σε διατεταγμένη από ΥΠΑΙΘ και Κεραμέως – Κόπτση πολιτική αποστολή, άκρως εχθρική προς τους εκπαιδευτικούς, χωρίς να υπάρχει καμία γραπτή οδηγία, «εντολή» ή διοικητική – νομική εξέλιξη. Χωρίς να έχει καμία υπηρεσιακή υποχρέωση, επιλέξαν να συστρατευτούν με την πολιτική γραμμή του ΥΠΑΙΘ και της Κυβέρνησης, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο! Δεν θα το επιτρέψουμε!

Κάνουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι νεοδιόριστες/οι δε θα επιτρέψουμε να γίνουμε όμηροι ενός ωμού εκβιασμού. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα το επιτρέψουμε γιατί δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν. Γιατί επί πολλά χρόνια έχουμε δουλέψει ως συμβασιούχοι με μειωμένα δικαιώματα σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Γιατί ως μόνιμοι, νεοδιόριστοι, αναπληρωτές έχουμε δει τα προσόντα μας να μην είναι ποτέ επαρκή, έχουμε δει το συνολικό μας εισόδημα να μειώνεται δραματικά και τον μισθό μας να μην φτάνει για να βγει ο μήνας, γιατί όσα χρόνια δουλεύουμε είμαστε μόνοι και μόνες, χωρίς καμία υποστηρικτική δομή, με Υπουργείο και Διοίκηση όχι μόνο να «νίπτουν τας χείρας τους», αλλά και να απειλούν πλέον με πειθαρχικές ποινές όποιον/α δεν προσαρμόζεται στις επιταγές τους.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά τον αγώνα που διεξάγεται σε όλη την εκπαίδευση από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, όπου χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μόνιμες/οι, νεοδιόριστες/οι, αναπληρωτ(ρι)ες, υπογράφουν Απεργία Αποχή και καθημερινά μπλοκάρουν τις επισκέψεις των αξιολογητών στα σχολεία.

Συναδέλφισσες/οι, νεοδιόριστοι όλων των ετών, αναπληρώτ(ρι)ες, αυτό που διακυβεύεται είναι η εργασία και οι ζωές μας, οι μεταξύ μας σχέσεις, η συναδελφικότητα, η δημοκρατία, η παιδαγωγική ελευθερία, μαζί και κάθε έννοια μονιμότητας στο δημόσιο σχολείο. Η΄ θα αφήσουμε τον φόβο να νικήσει ή θα σταθούμε συλλογικά, αποφασιστικά και μαχητικά απέναντι σε ένα αφήγημα που λέει ότι όποιος/α δεν συμμορφώνεται απολύεται ή παραμένει όμηρος μιας αέναης, ταξικά άνισης και μίζερης διαδικασίας κατά την οποία κανείς ποτέ δεν θα είναι αρκετά ικανός, αρκετά νέος, αποδοτικός, ελαστικός, ανθεκτικός.

Στα χνάρια των αγώνων που έχουμε δώσει στις καταλήψεις του ΥΠΑΙΘ τον Μάρτη του ’18, τις συγκλονιστικές μέρες της κατάληψης της Πρυτανείας και του αγώνα του Γενάρη του ’19 να προχωρήσουμε σε άμεσο απεργιακό και αγωνιστικό σχεδιασμό για την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτ(ρι)ών με πτυχίο και προϋπηρεσία, χωρίς προσοντολόγια, αξιολογήσεις και συνεντεύξεις/διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Τίποτα δε χαρίστηκε, με τους αγώνες μας κερδίζονται όλα!

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ