Όχι άλλη ταλαιπωρία για τους αναπληρωτές συναδέλφους – Κάθε χρόνο εκατοντάδες συνάδελφοι αναπληρωτές, ειδικά αυτοί που καλούνται να υπηρετήσουν στις νησιωτικές περιοχές, αναγκάζονται εξ αρχής να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά, λόγω πολλαπλών μετακινήσεων.

Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων

 

Συγκεκριμένα αναγκάζονται να μετακινούνται αρχικά στις πρωτεύουσες των νησιωτικών νομών, εν προκειμένω στη Σύρο, για να αναλάβουν υπηρεσία και στη συνέχεια στο νησί που θα τοποθετηθούν για να υπηρετήσουν την παρούσα σχολική χρονιά.

Μέσα λοιπόν σε ένα παρατεταμένο κλίμα απαξίωσης των συναδέλφων και της δημόσιας εκπαίδευσης, μέσα σε ένα κλίμα πολυετούς και παρατεταμένης αδιοριστίας, όλη αυτή η διαδικασία έρχεται να επιβαρύνει τους συναδέλφους με παραπάνω έξοδα και ταλαιπωρία και ακόμα περισσότερο αυτούς που αναγκάζονται να μετακινούνται με τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Όλα αυτά συμβαίνουν παράλληλα σε ένα χρονικό διάστημα που οι συνάδελφοι προέρχονται από μια περίοδο ανεργίας και οικονομικής δυσπραγίας.

Ως Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων απαιτούμε για άλλη μια φορά:

. Να καθιερωθεί η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας άμεσα και από την ερχόμενη σχολική χρονιά για όλους τους αναπληρωτές συναδέλφους των νησιωτικών περιοχών. Να γίνουν ηλεκτρονικοί φάκελοι των αρχείων των συναδέλφων για να μην χρειάζεται να τα προσκομίζουν κάθε χρόνο.
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για να καλυφθούν 25000 κενά σε γενική και ειδική αγωγή
Επιδότηση στέγασης, σίτισης και μετακίνησης για όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στις νησιωτικές περιοχές.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ