Τι αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτηση στα social media

Κλείνει μια πληγή δεκαετιών τονίζει ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η επιτυχία του αναβαθμισμένου ΔΟΑΤΑΠ αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο για τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκης έχει ως εξής:

«Οι μικρές τολμηρές αλλαγές συνθέτουν τη μεγάλη εικόνα της Ελλάδας που αλλάζει και ακμάζει. Απόδειξη, η επιτυχία του αναβαθμισμένου ΔΟΑΤΑΠ, που στο εξής θα ολοκληρώνει κάθε αίτηση αναγνώρισης πανεπιστημιακών πτυχίων του εξωτερικού μέσα σε 60 μέρες, όταν αυτή απαιτούσε έως τώρα σχεδόν δύο χρόνια. Και, μάλιστα, σήμερα με λιγότερα έξοδα, καθώς τα σχετικά παράβολα θα είναι μειωμένα κατά 20%.
Κίνητρο για τον επαναπατρισμό επιστημόνων

»Κλείνει, έτσι μία πληγή δεκαετιών που ταλαιπωρούσε χιλιάδες απόφοιτους και τις οικογένειές τους, στερώντας ευκαιρίες εργασίας από τη νέα γενιά των επιστημόνων μας. Μέσα σε μόλις 4 μήνες, ο αναβαθμισμένος οργανισμός επεξεργάστηκε όλες τις παλαιές αιτήσεις, απαντώντας θετικά σε 4.000 υποθέσεις. Ενώ, για πρώτη φορά, προσέφερε στη χώρα Εθνικό Μητρώο με 3.500 αναγνωρισμένα ξένα πανεπιστήμια.

»Όλα αυτά σημαίνουν λιγότερη αναμονή και έξοδα για τους πτυχιούχους. Ένα ακόμη κίνητρο για τον επαναπατρισμό Ελλήνων επιστημόνων. Ανακούφιση για χιλιάδες οικογένειες. Πάνω από όλα, όμως, σεβασμό προς τον πολίτη. Και ένα εκπαιδευτικό μοντέλο σύγχρονο και εξωστρεφές. Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο Ορέστη Καλογήρου και όλα τα στελέχη του ΔΟΑΤΑΠ για την εξαιρετική δουλειά. Η Ελλάδα βαδίζει μπροστά και στοχεύει ψηλά!».