Μερόπη Τζούφη: «H ΝΔ κατεδαφίζει το δημοκρατικό μεταρρυθμιστικό έργο στην Παιδεία»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/08/2020 - 17:13 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

«Η Νέα Δημοκρατία κατεδαφίζει το δημοκρατικό μεταρρυθμιστικό έργο στην Παιδεία, ξεκινώντας με τη δημόσια εκπαίδευση και προχωρώντας στην ιδιωτική», τόνισε η Μερόπη Τζούφη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο «Κεραμέως» για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, η βουλευτής Ιωαννίνων υπογράμμισε πως «η πλειοψηφία των κομμάτων και το σύνολο των εκπαιδευτικών φορέων είναι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, καθώς δημιουργεί συνθήκες εργασιακής ζούγκλας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ενώ ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις των σχολαρχών».

Παράλληλα, επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σκληρή μάχη απέναντι στην τρόικα και τους ιδιοκτήτες των σχολείων ώστε να επανέλθει η κανονικότητα και η νομιμότητα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Επίσης σημείωσε πως «με φοβισμένους και χειραγωγημένους εκπαιδευτικούς πλήττεται καίρια η ποιότητα της εκπαίδευσης στα ιδιωτικά σχολεία και αμφισβητείται η αξιοπιστία των τίτλων σπουδών που παρέχουν».

Ειδική αναφορά έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία που κατατέθηκε ώστε να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 1.837 εκπαιδευτικοί με την κατάθεση του παραβόλου αξίας 3 ευρώ, για συμμετοχή σε προκήρυξη ΑΣΕΠ. Όπως ανέφερε η κα Τζούφη, πολλοί εκπαιδευτικοί θα αποκλειστούν -χωρίς δική τους υπαιτιότητα- από τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών για την επόμενη τριετία, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναλγησία καθώς δεν έκανε αποδεκτή την προτεινόμενη διάταξη.

Τέλος, όσον αφορά τη ρύθμιση για τους σχολικούς τροχονόμους, η βουλευτής Ιωαννίνων υπενθύμισε πως 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν αναδείξει τα προβλήματα του κλάδου, ζητώντας από τα αρμόδια υπουργεία άμεσες λύσεις. «Αν και η ρύθμιση είναι θετική, είναι μερική και αφορά μόνον την περίοδο της πανδημίας. Χρειάζεται να γίνουν αρκετά περισσότερα».  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: