Το περιστατικό έγινε σε σχολείο της Πάτρας – Συγκεκριμένα, ο 16χρονος μαθητής κατάπιε το καπάκι και δεν μπορούσε να πάρει ανάσα

Πιο αναλυτικά, στιγμές αγωνίας σε σχολείο στην Πάτρα, όταν μαθητής κατάπιε ένα πλαστικό καπάκι και δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Οι καθηγητές ειδοποίησαν διασώστη του ΕΚΑΒ που έφτασε με τη μηχανή του. Λίγο αργότερα οι προσπάθειες που έκανε απέδωσαν και ο 16χρονος έβγαλε το καπάκι. Το παιδί επέστρεψε σπίτι του σοκαρισμένο και είναι σίγουρο πως δεν θα ξεχάσει ποτέ τα όσα έζησε.

Σωτήρια αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά η επέμβαση του διασώστη μοτοσικλετιστή του ΕΚΑΒ, Τάκη Μικέ, που κλήθηκε αυτή τη φορά να διαχειριστεί περιστατικό με 16χρονο μαθητή εντός σχολικού συγκροτήματος, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής που φοιτά στο Ειδικό Σχολείο, κάτω από άγνωστες συνθήκες, κατάπιε ένα καπάκι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Αμεση ήταν η κινητοποίηση, με τους εκπαιδευτικούς να καλούν το ΕΚΑΒ και στο σημείο να σπεύδει ο δικυκλιστής διασώστης.

Με τον χρόνο να μην είναι «σύμμαχός» του, ο διασώστης κατάφερε να ηρεμήσει το παιδί και με κινήσεις ακριβείας να βγάλει το ξένο αντικείμενο από το στόμα του.

Κατά πληροφορίες του pelop, μετά το συμβάν δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αφού ο κίνδυνος για τη ζωή του είχε ξεπεραστεί.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ