Μαθητές της Κρήτης δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/11/2018 - 17:15 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

της Κρήτης που φοιτούν στο Εσπερινό Πλατανιά αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους εξαιτίας υπουργικής απόφασης που δεν εγκρίνει πέντε τμήματα ειδικότητας.

Οι μαθητές έχουν εγκλωβιστεί σε μία κατάσταση ενώ σήμερα επισκέφτηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη στον οποίον και εξέθεσαν τα προβλήματά τους.

Ο κ. Βουλγαράκης αποφάσισε να παρέμβει και έστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου ζητώντας να επανεξεταστεί το θέμα και να αρθεί η απόφαση του υπουργείου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Πριν προλάβει «να στεγνώσει το μελάνι» της επιστολής μου προς εσάς, (2/11/2018), απευθύνω νέα, καθώς μοιραία εκ της θέσης μου, εκπροσωπώντας την τοπική κοινωνία, συμπάσχω με τους συμπολίτες μου και ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή τους, σε κάθε διαμαρτυρία ενάντια στην άδικη και άνιση μεταχείριση που τυχόν βιώνουν και μάλιστα από την Πολιτεία, από το κράτος, για το οποίο το Δίκαιο και η Ισότητα θα πρέπει να είναι το αυτονόητο και το αδιαπραγμάτευτο στοιχείο της πρακτικής του.

Γιατί πράγματι, Κύριε Υπουργέ, διαπράττεται κατάφωρη αδικία στην περίπτωση μη έγκρισης πέντε τμημάτων ειδικοτήτων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων, αφού αποκλείονται από την ολοκλήρωση ή τη συνέχιση των σπουδών τους πολίτες που με περίσσια θάρρους, κουράγιου και ψυχικής δύναμης, προσπαθούν να καλυτερεύσουν τη ζωή τους, να αποκτήσουν εφόδια που θα συμβάλουν στην κοινωνική και οικονομική τους άνοδο, και κατ’ επέκταση στην αντίστοιχη άνοδο ολόκληρης της Κοινότητάς μας, γιατί, όπως γνωρίζουμε καλά, το ατομικό με το συλλογικό είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και αλληλοεπηρεάζονται απόλυτα. Αυτοί οι πολίτες, που αποφασίζουν -ενήλικες πια – να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους θα έπρεπε να επιβραβεύονται από την Πολιτεία και όχι εκείνη να θέτει εμπόδια στην απόφασή τους να διεκδικήσουν μια πιο ποιοτική ζωή.

Κύριε Υπουργέ,

Κάνω έκκληση στην κοινωνική σας ευαισθησία, να επανεξετάσετε το θέμα, ώστε να αρθεί η απόφαση του Υπουργείου για μη έγκριση των πέντε τμημάτων ειδικοτήτων στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά. Σας επισυνάπτω το κείμενο διαμαρτυρίας των μαθητριών και μαθητών του Σχολείου, στο οποίο παρακαλώ να δώσετε τη δέουσα προσοχή.

Loading...


  • europalso   ideascentral