Πιο αναλυτικά, η καταγγελία αγανακτισμένου γονιού στη Θεσσαλονίκη, δείχνει το πρόβλημα που καλούνται να διαχειριστούν οι μαθητές Γυμνασίου στο Ωραιόκαστρο για να πάνε σχολείο…

Συγκεκριμένα, τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο τους, στη Θεσσαλονίκη, εξαντλημένα. Αιτία το γεγονός πως το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές από τον Πεντάλογο και την Νεοχωρούδα προς το Γυμνάσιο, έχει σταματήσει τα δρομολόγια λόγω βλάβης. Οι μαθητές αναγκάζονται να περπατούν τόσο για να πάνε όσο και για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Με τις μέρες να περνούν και λύση να μην φαίνεται στον ορίζοντα.

Μια απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν μαθητές στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με καταγγελία, εδώ και κάποιες ημέρες υπάρχει σοβαρό θέμα με τη μετακίνηση μαθητών του Γυμνασίου Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου. Το λεωφορείο που μετέφερε τα παιδιά από τον Πεντάλογο και την Νεοχωρούδα προς το Γυμνάσιο και μετά το σχολείο τα επέστρεφε χάλασε.

«Από τότε τα περισσότερα παιδιά μετακινούνται με τα πόδια απόσταση 1-2 χιλιόμετρα περίπου σε κεντρικό δρόμο με μεγάλη κίνηση. Με κίνδυνο φυσικά ατυχήματος αλλά και της γενικότερης ασφάλειας τους! Είμαστε φυσικά όλοι οι γονείς αγανακτισμένοι με το θέμα και από ότι μας αναφέρουν μέχρι νεωτέρας δεν θα υπάρξει αλλαγή», τονίζει στο seleo.

Μάλιστα εκφράζει την ανησυχία του και για τα καιρικά φαινόμενα καθώς απορεί τι θα κάνουν οι μαθητές όταν βρέχει. «Θα λείπουμε από τις δουλειές μας γιατί κάποιοι δεν μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους;» αναρωτιέται ο γονέας που κάνει την καταγγελία, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους φορείς.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ