Μαθήματα από Τετάρτη… χωρίς καθηγητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/04/2014 - 15:54 | Author: Newsroom Ipaidia
Νωρίτερα θα ανοίξουν φέτος πολλά σχολεία, μετά το Πάσχα, για να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες, αλλά οι καθηγητές…δεν θα βρίσκονται στις αίθουσες.


Κόντρα στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η οποία αφορά περισσότερα από 400 γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα, να πραγματοποιηθούν μαθήματα στις 23, στις 24 και τις 25 Απριλίου, προκειμένου να καλυφθούν οι χαμένες ημέρες, λόγω καταλήψεων, το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών προκήρυξε στάσεις εργασίας.
Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αποφάσισε να προχωρήσει σε στάσεις εργασίας από τις 08.00 έως τις 11.00 τις προσεχείς Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (ημέρες που κανονικά τα σχολεία δεν λειτουργούν, λόγω των διακοπών του Πάσχα).
Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως υπεγράφη απόφαση από την ηγεσία του υπουργείου, που τίθεται σε εφαρμογή από φέτος, σύμφωνα με την οποία θα επεκτείνεται αναλόγως το διδακτικό έτος, με «περικοπές» σε αργίες και περιπάτους για όσα σχολεία πραγματοποιούν καταλήψεις.
«Αυτά τα θέματα πρέπει να ρυθμίζονται παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά με τη συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας» τονίζει η ΟΛΜΕ, η οποία εξαρχής είχε εκφράσει την αντίθεσή της σε αυτό το μέτρο.
Η ομοσπονδία κατηγορεί ακόμα το υπουργείο Παιδείας για «υποκριτικό ενδιαφέρον σχετικά με την αναπλήρωση, έστω και με λογιστικό τρόπο, των μαθημάτων που δεν πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων».
Πηγή: Δημοκρατία

Loading...


  • europalso   ideascentral