Μάσκα στα σχολεία: Πού δεν θα είναι υποχρεωτική

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/08/2020 - 10:19 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 23/08/2020 - 10:26

: Με παρέμβασή της σε πρωινή εκπομπή του OPEN η υπουργός Παιδείας , έδωσε διευκρινίσεις για την χρήση από τους μαθητές στα σχολεία και που αυτή δεν θα είναι υποχρεωτική.

Η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών και αποκάλυψε ότι οι μαθητές δε θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη των ώρα στο , αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους. Επίσης, μάσκα δε θα φοράνε την ώρα της γυμναστικής.

Η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός… Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δε θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα” είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.
Ως προς την προμήθεια της μάσκας, η Υπουργός Παιδείας είπε για ακόμα μία φορά, ότι η αγορά της μάσκας θα είναι ευθύνη των γονέων και το κράτος αυτό το έξοδο δε θα το καλύπτει.

«Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται»

Άνοιγμα σχολείων –  Πέτσας: Ομόφωνη η θέση των ειδικών για τη χρήση μάσκας στα σχολεία

Βάσεις 2020: Ημερομηνία ανακοίνωσης –  Όλα τα τελευταία νέα  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: