Λειτουργούν μερικώς τα σχολεία στη Σαμοθράκη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/09/2017 - 11:43 | Author: Newsroom Ipaidia

Δύο μέρες μετά την πρωτόγνωρη για τη Σαμοθράκη θεομηνία που άφησε πίσω της σωρεία σοβαρών προβλημάτων σε βασικές υποδομές, σήμερα το πρωί χτύπησε και πάλι το κουδούνι σε της Χώρας και της Καμαριώτισσας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας διευκρίνισε ότι αποφάσισε τη μερική λειτουργία των σχολείων του νησιού και μόνο για τις περιοχές που κρίνονται ασφαλείς.

«Δίνω μερική λειτουργία των σχολείων και για τις περιοχές που είναι ασφαλείς. Σήμερα, λοιπόν, λειτουργεί το Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο στην Καμαριώτισσα, καθώς και το Γυμνάσιο και Λύκειο στη Χώρα, όχι όμως και το νηπιαγωγείο της Χώρας. Επίσης, δεν θα λειτουργήσει το νηπιαγωγείο και γυμνάσιο του Λακκώματος γιατί δεν μπορεί να περάσει όχημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι «ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών δεν μπορεί ακόμη να είναι στο σχολείο, κυρίως παιδιά που κατοικούν σε χωριά που δεν έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση στο οδικό δίκτυο. Γι' αυτούς τους μαθητές οι απουσίες είναι δικαιολογημένες. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία στο νησί. Μέχρι αυτό να επιτευχθεί, αποφασίσαμε τη μερική λειτουργία των σχολείων, ώστε τουλάχιστον εκείνοι που μπορούν να μη χάσουν μάθημα».

Loading...
  • europalso   ideascentral